-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 21

Konservatorių prezidiumas užsibrėžė ir toliau siekti „teisingumo atstatymo“ dėl buvusių FNTT vadovų

Trečiadienį kelias valandas posėdžiavęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos prezidiumas nutarė, kad Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT) turi būti reorganizuota kuo skubiau. Reorganizacija, anot konservatorių, atvers kelius „atkurti teisingumą“ buvusio FNTT vadovo Vitalijaus Gailiaus ir jo pavaduotojo Vytauto Giržado atžvilgiu.
Vitalijus Gailius (centre)
Vitalijus Gailius (centre) / 15min.lt/Juliaus Kalinsko nuotr.

„Nuostatos lieka tos pačios. Mes jų laikysimės. Kai kurios iš jų jau įgyvendintos, arba beveik įgyvendintos – Ministro Raimundo Palaičio atsistatydinimas. Kai kurios dar ne. Vyksta labai intensyviai parengimas naujų teisės aktų dėl FNTT pertvarkos, tikimės, kad sulauksime paramos, palaikymo ir yra visos galimybės šiuos pasiūlymus įgyvendinti greitai, o nuo to priklausys ir teisingumo atstatymas atleistųjų pareigūnų atžvilgiu“, – po posėdžio sakė TS-LKD pirmininko pavaduotoja, krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė.

Anot jos, partija tebesieja FNTT pertvarką su buvusių tarnybos vadovų grąžinimu į pareigas.

„Reikia ruošti FNTT pertvarką taip, kad būtų galima, būtų realus kelias grąžinti teisingumą šitų pareigūnų atžvilgiu“, – sakė ministrė.

Anot jos, prezidiumas nekalbėjo apie vidaus reikalų ministro tolesnį bandymą dar prieš savo atsistatydinimą FNTT vadovu paskirti Kęstutį Jucevičių, tačiau Tėvynės sąjunga lieka prie Vyriausybėje suformuotos nuostatos, kad FNTT naujo vadovo skirti nereikia skubėti..

R.Juknevičienė pripažino, kad teisingumas gali būti atkurtas įvairiais keliais – tam esą nebūtinai reikia teismo sprendimo.

„Jei mano rankose būtų tie sprendimai, aš žinočiau, ką daryti. Deja, ne mano rankose tie sprendimai ir ne Andriaus Kubiliaus, ne Tėvynės sąjungos. Mes darome tai, ką galime“, – kalbėjo TS-LKD vicepirmininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius