Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 25 /16:10

Konservatorių vadovo rinkimuose - didesnis aktyvumas nei pirmajame ture

Šeštadienį baigiantis opozicinės Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininko rinkimams, jos vykdomoji sekretorė sako, kad kol kas balsuojama aktyviau nei pirmajame ture.
Irena Degutienė ir Gabrielius Landsbergis
Irena Degutienė ir Gabrielius Landsbergis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Paskutiniais duomenimis - iki šeštadienio 15 val. partijos pirmininko rinkimuose balsavo 8138 partijos nariai, o tai yra apie 50 proc.

„Jau pirmąją balsavimo dieną - tai yra vakar - balsavo apie 32 proc. visų galinčių balsuoti, ir tai yra apie 58 proc. nuo pirmajame ture balsavusiųjų. Vadinasi, aktyviau žmonės eina ir balsuoja.

Aktyviausiai balsuojama, aišku, didžiuosiuose miestuose - išskirčiau Kauną ir Vilnių, tikrai pakankamai aktyviai žmonės balsuoja. Tačiau ir kitur, visoje Lietuvoje matome pakankamai gerą aktyvumą“, - sakė Monika Navickienė.

Anot jos, balsai bus pradedami skaičiuoti šeštadienį 18 val., o pirmieji preliminarūs rezultatai bus aiškūs apie 20 val.

Tačiau juos dar tvirtins centrinė balsavimo komisija.

Rinkimuose varžosi europarlamentaras Gabrielius Landsbergis ir Seimo pirmininko pavaduotoja Irena Degutienė.

Pirmajame rinkimų ture prieš dvi savaites 33 metų G.Landsbergis, rinkimų kampanijoje akcentavęs partijos atsinaujinimą, surinko 4526 partiečių balsus. Už I.Degutienę, kuri pabrėžia tradicinių vertybių svarbą, balsavo 3913 partijos narių.

Pirmajame rinkimų ture prieš dvi savaites 33 metų G.Landsbergis, rinkimų kampanijoje akcentavęs partijos atsinaujinimą, surinko 4526 partiečių balsus. Už I.Degutienę, kuri pabrėžia tradicinių vertybių svarbą, balsavo 3913 partijos narių.

Nuo 2003 metų partijai vadovavęs ekspremjeras Andrius Kubilius apie pasitraukimą iš pirmininko pareigų paskelbė po savivaldos rinkimų ir parėmė G.Landsbergio kandidatūrą.

1993-2003 metais partijai vadovavo pirmasis šalies vadovas atkūrus nepriklausomybę Vytautas Landsbergis, G.Landsbergio senelis.

Tėvynės sąjunga turi apie 15 tūkst. narių. Ji yra vienintelė partija Lietuvoje, renkanti pirmininką tiesiogiai.    

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius