Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 14

Konservatorius A.Petrošius kreipiasi į Antikorupcijos komisiją dėl A.Skardžiaus sutuoktinei priklausančios sodybos projekto pakeitimo aplinkybių

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Audrius Petrošius sausio 14 d., reaguodamas į viešai pasirodžiusį straipsnį apie Artūro Skardžiaus sutuoktinei priklausančios sodybos projekto pakeitimo aplinkybes, nusprendė kreiptis į Seimo Antikorupcijos komisiją prašydamas išsiaiškinti, ar vykusiuose procesuose nėra korupcijos apraiškų ir tokiu atveju, jeigu yra, ragindamas nedelsiant kreiptis į Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnybą, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Artūras Skardžius
Artūras Skardžius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pasak A.Petrošiaus, straipsnyje teigiama, jog sklypo savininkas turi paisyti tam tikrų ribojimų, kadangi dalis sklypo patenka į vandens telkinio pakrantės apsaugos juostą ir vandens telkinio apsaugos zoną, taip pat visas sklypas patenka į draustinį. Todėl kyla klausimas dėl statybos leidimo išdavimo teisėtumo.

VRK nuotr./Audrius Petrošius
VRK nuotr./Audrius Petrošius

„Leidimas buvo išduotas 2020 m. balandžio 28 d. Kaip teigiama viešumoje, kad būtų išduotas leidimas, prieš tai buvo pakeistas detalusis planas: „Žemės sklypo Trakų r. sav., Grendavės sen., Savaitiškių k., detaliojo plano koregavimas statinio projekto rengimo metu patvirtintas Trakų r. savivaldybės administracijos direktoriaus 2019 m. spalio 2 dienos įsakymu". Visgi tam, kad leidimas galėtų būti išduotas, nepakako pakeisti detalųjį planą, o reikėjo gauti Aukštadvario regioninio parko direkcijos leidimą, kuris buvo pasirašytas atskiro specialisto. Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos atstovės nuomone, derinti tokio projekto nebuvo galima", – nurodo Seimo narys A.Petrošius.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Artūras Skardžius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Artūras Skardžius

Kreipimesi prašoma atsižvelgti į viešai publikuoto straipsnio turinį ir vadovautis Lietuvos Respublikos Seimo Antikorupcijos komisijos įstatymo 2 straipsnio 1 dalimi, kuri sako, kad komisijos uždavinys yra nagrinėti korupcijos ir su ja susijusius reiškinius bei atvejus, priimti sprendimus nagrinėjamais klausimais ir kontroliuoti, kaip institucijos juos vykdo, bei tuo, kad Artūras Skardžius yra viešas asmuo.

„Seimo nario mandato atsisakius Antanui Guogai, Artūras Skardžius netrukus galimai taps ir Seimo nariu. Būtų apmaudu, jeigu Seimo nario priesaikos reputaciją drumstų tokios neaiškios istorijos", – sakė Seimo narys A.Petrošius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius