-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 01 16 /09:55

Konservatorius Egidijus Vareikis apsisprendė – iš Seimo jis nesitrauks

Dėl alkoholio problemų turintis opozicinės Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS – LKD) frakcijos narys Egidijus Vareikis nusprendė nesitraukti iš Seimo.
Egidijus Vareikis
Egidijus Vareikis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
„Lieku parlamente prisiimdamas visą atsakomybę už savo elgesį“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė E.Vareikis po susitikimo su konservatorių vadovybe.

Seimo vicepirmininkė, TS-LKD pirmininko pavaduotoja Irena Degutienė sakė, jog partija gerbia E.Vareikio sprendimą likti parlamente.

Lieku parlamente prisiimdamas visą atsakomybę už savo elgesį, – ketvirtadienį žurnalistams sakė E.Vareikis po susitikimo su konservatorių vadovybe.

„Mes buvom taip sutarę, kad duodam jam iki šios savaitės apsispręsti. Partijos vadovybės nuomonė buvo tokia, kad liga yra dar gal ir nepabaigta iki galo gydyti, nes puikiai suvokiam, kad laiko reikia daugiau, ir tam, kad būtų išvengta kokių nors paslydimų, buvom davę tokį pasiūlymą išeiti iš viešumos, tiesiog apsaugant jį patį. Jis apsisprendė prisiimti pats asmeninę atsakomybę ir pasilikti Seime, mes gerbiam jo apsisprendimą ir linkim, kad tas tvirtas apsisprendimas ir laikysena, kurią jis šiandien demonstruoja, išliktų, ir daugiau jokų paslydimų nebūtų“, – žurnalistams sakė I.Degutienė.

Paklausta, ar E.Vareikio sprendimas likti Seime nediskredituoja partijos, I.Degutienė pripažino, jog buvę incidentai „duoda minusų“, tačiau sakė, jog į situaciją reikėtų žiūrėti „per žmogiškąją prizmę“.

„Tikrai žmogus stengiasi išeiti iš tos situacijos, be abejo, tokie poelgiai, kokie buvo, yra nemalonūs, partijai irgi duoda minusus, bet šiuo atveju mes turim pripažinti ir tai, kad tai yra liga, ir mes būdami partija TS-LKD turim suvokti ir padėti žmogui įveikti ligą. Aš žiūrėčiau per tokią daugiau žmogiškąją prizmę, ir pastangos paties Egidijaus buvo padėtos didelės, dabar tik norisi palinkėti, kad tvirtybė, kurią šiandien demonstruoja, yra sveikintina, ir turime palinkėti jam sėkmės“, – sakė Seimo vicepirmininkė.

Ji patvirtino, jog E.Vareikis nebus išleidžiamas į užsienio komandiruotes.

„Apie tai, kad jis tikrai nebus išleidžiamas į komandiruotes, apie tai mes kalbėdavom ir anksčiau, ir praėjusią savaitę susitikę konstatavom, kad į komandiruotes jis nebus išleidžiamas, ir aš manau, kad tai irgi yra viena iš apsaugos prevencinių priemonių, kad žmogui būtų stabiliau čia vietoje, nei išvystant į komandiruotę, ir išvengiant bet kokių pagundų“, – sakė I.Degutienė.

Konservatorių partijos vadovai po incidentų dėl alkoholio anksčiau buvo paraginę E.Vareikį trauktis iš parlamento.

Praėjusią savaitę TS-LKD frakcijos narys E.Vareikis grįžo į Seimą po kelių mėnesių gydymosi kurso. Jo parlamente nebuvo visą rudens sesiją – nuo rugsėjo 10-osios iki gruodžio 23-iosios. Parlamentaras BNS sakė, kad jam buvo diagnozuota depresija.

Pernai politikas buvo keliskart įsipainiojęs į incidentus, susijusius su alkoholio vartojimu. Be to, po ilgos pertraukos į darbą grįžęs E.Vareikis parlamento buhalterijai pateikė sąskaitas, kurias prašo padengti iš parlamentinei veiklai skiriamų lėšų.

E.Vareikis į parlamentą išrinktas pagal TS-LKD sąrašą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius