Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 05 /15:25

Konservatorius Jurgis Razma: vienas Seimo narys už nušautą elnią nesumokėjo 15 tūkst. litų

Konservatorius Jurgis Razma tikina žinąs, kad vienas Seimo narys spalio mėnesį Tauragės komerciniuose medžioklės plotuose nušovė elnią, tačiau 15 tūkst. litų už tai sumokėti vengė. Tai jis pareiškė ketvirtadienį per Vyriausybės valandą Seime. Tiesa, J.Razma kol kas nesako, kuris Seimo narys taip pasielgė.
Elnias
Elnias / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

„Ar jums žinoma apie vieno Seimo nario medžioklę spalio mėnesį Tauragės komerciniuose medžioklės plotuose, nušautą elnią ir nesumokėtus apie 15 tūkst.  litų.  Ir ko buvo imtasi norint, kad ta istorija neiškiltų į viešumą ir ar ši suma jau yra sumokėta?“ – aplinkos ministrui klausimą uždavė J.Razma.

Aplinkos ministras, „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis pripažino šią istoriją girdintis pirmą kartą ir prašė J.Razmos pateikti kuo daugiau detalių.

„Ačiū labai už pateiktą informaciją. Tikrai nežinau. Tikrai pirmą kartą girdžiu. Jeigu galite, nebūtinai viešai, kaip norite, man vienam vietą ir pavardę pasakykite. Tikrai išsiaiškinsim ir, jeigu kas nors toje sistemoje slėpė, bandė paslėpti ar kitokius žingsnius darė, bausime visu griežtumu. Jei galite, geriausia, dabar garsiai, o jei nenorite, pasakykite man vienam vietą ir pavardę. Patikrinsime informaciją“, – kalbėjo ministras.

Po nuskambėjusio J.Razmos klausimo Seimo salėje kilo šurmulys. Seimo nariai tarpusavyje ėmė spėlioti, apie kurį kolegą kalbėjo J.Razma.

Seimo posėdžiui pirmininkaujančiam socialdemokratui Algirdui Sysui teko raminti Seimo narius pasakant, kad „J.Razma išpažintį padarys tyliai“.

15min.lt J.Razmos pasiteiravus apie jo informaciją, jis pripažino apie medžioklę Tauragėje girdėjęs tik neoficialiai.

B.Bradauskas: J.Razma nesusitaria su marazma

Tuo tarpu Seimo narys socialdemokratas Bronius Bradauskas sako, kad J.Razma greičiausiai skleidžia neteisingą informaciją apie jį, nes jis yra spalį medžiojęs Tauragėje. Tiesa, visa kita J.Razmos klausimo forma Seime papasakota istorija, pasak B.Bradausko, yra melas.

„Aš nežinau, koks yra santykis tarp Razmos ir marazmos, bet komerciniuose plotuose Tauragėje aš išvis nesu buvęs, o elnio nesu nušovęs per pastaruosius  septynerius metus. Jei jis pasakė mano pavardę, aš jį į teismą paduosiu“, – J.Razmai grasino B.Bradauskas.

Seimo narys pasakojo, kad spalį iš tikrųjų medžiojo šalia Tauragės ir toje medžioklėje tikrai buvo nušautas elnias, tačiau dievagojosi, kad žvėris krito ne nuo jo kulkos.

„Elnią nušovė kitas medžiotojas, o ne aš, ir ne komerciniuose plotuose, o paprastuose, kur jokių mokesčių mokėti nereikia. Ten yra klubo plotai, kur į svečius buvom pakviesti. Aš ten nieko nesumedžiojau, tik pasigrožėjau gamta ir grįžau“, – pasakojo B.Bradauskas.

Jis tikino neatsimenantis, koks klubas jį buvo pasikvietęs medžioklėn.

B.Bradauskas: atsistok, Masiuli, kaip nors pataikysiu

Prasidėjus vakariniam posėdžiui B.Bradauskas Seimo salėje pareiškė šį kartą J.Razmai nedovanosiantis ir pagrasino, kad savo garbę gins teisme.

Konservatorius atsakė, kad niekas jam nedraudžia Vyriausybės valandos metu uždavinėti klausimų ministrams ir pridūrė, kad Seimo nario negalima persekioti dėl jo kalbų posėdžio metu. Jis pridūrė, kad tik uždavė klausimą, o ką apie tai parašė žiniasklaida – ne jo reikalas.

Į ginčą įsiterpė Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis, kuriam užkliuvo B.Bradausko aiškinimai, kad jis jau septynerius metus nėra nušovęs elnio.

„Jeigu septynerius metus nepataikėt, tai koks jūs medžiotojas?“ – paklausė jis.

Prie mikrofono grįžęs B.Bradauskas jam atrėžė: „Atsistok, Masiuli, kaip nors pataikysiu.“

Urėdas: kaimuose visokių gandų būna

Tauragės urėdijos urėdas Robertas Piečia 15min.lt patvirtino, kad B.Bradauskas spalį medžiojo Tauragės apylinkėse su medžiotojų būreliu „Sakalas“, tačiau nieko nesumedžiojo.

„Dalyvavo jis vienoje medžioklėje, bet pats nieko nesumedžiojo. Mokesčiai visi reikalingi buvo sumokėti ir jokių ten problemų nėra“, – teigė urėdas.

Pasak jo, apie B.Bradauską kažkas paskleidė melą. „Matote, pas mus daug žmonių yra piktų, kurie, ypač, jei provincijoje pasisuka koks žinomesnis žmogus, tai prikuria visokių išvedžiojimų“, – tikino R.Piečia.

Pasak jo, Seimo narys ne tik, kad nevengė mokesčių, bet papildomai sušelpė medžioklės būrelį, kad jis turėtų už ką pašarų nusipirkti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius