Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 22

Konservatorius prokurorams skundžia sostinės tarybos sprendimus dėl statybų

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovas parlamente Kęstutis Masiulis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl sostinės savivaldybės sprendimų, renkantis bendroves aplinkkelio statybų bei tilto rekonstrukcijos darbams.
Kęstutis Masiulis
Kęstutis Masiulis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Noriu atkreipti dėmesį į dvi galimai dideles problemas Vilniaus savivaldybėje, tai du viešieji pirkimai, ir tie pirkimai yra milijoniniai“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė K.Masiulis.

Pasak K.Masiulio, jam kyla įtarimų, jog dėl minėtų viešųjų pirkimų miesto biudžetui galėjo būti padaryta apie 30-40 mln. litų žala.

Konservatoriui užkliuvo tai, kad, vykdant vakarinio aplinkkelio statybos darbų konkursą, žemesnę kainą pasiūlė bendrovė „Fegda“, tačiau laimėtoja pripažinta bendrovė „Panevėžio keliai“, pasiūliusi 6,7 mln. litų didesnę kainą. Pasak K.Masiulio, jo žiniomis, „Fegda“ paraiška buvo atmesta “dėl formalistinių priekabių, nebandant leisti taisyti techninio pobūdžio netikslumų“.

Taip pat konservatoriui užkliuvo Lazdynų tilto rekonstrukcijos statybos darbų konkursas, esą jo sąlygos buvo sudarytos tokios, kad galėtų dalyvauti tik viena bendrovė. Šiame konkurse vienintelė dalyvė buvo bendrovė „Kauno tiltai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius