-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 25

Konservatorius siūlys Viešojo saugumo tarnybą prijungti prie policijos

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovas, Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto narys Kęstutis Masiulis po skandalu virtusio Viešojo saugumo tarnybos vado Ričardo Pociaus atleidimo pareiškė inicijuosiąs Viešojo saugumo tarnybos prijungimą prie policijos.
Riaušės prie Seimo
Riaušės prie Seimo / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Ar čia yra normalu, kad ministrė turi keliais vaikščioti ir prašyti, kad būtų užtikrinta viešoji tvarka, o policija maldauti pagelbėti susitvarkant su chuliganais? Kaip gali atskira statutinė institucija pati sau spręsti, kada vykdyti savo pareigas, o kada neatsiliepinėti telefonu?

Generolas Ričardas Pocius yra Sauliaus Skvernelio bičiulis. Prisiminkim, kad VST vadovybė buvo Kaune, bet tuometinis ministras S.Skvernelis 2015 m. vado kabinetą specialiai perkėlė į Vilnių, kurį užėmė vilnietis gen. Pocius. Dabar S.Skvernelis vaikšto po televizijas ir gina savo statytinį, kuris leidžia sau neatsiliepinėti telefonu ir nebūti darbo vietoje. Kaži, ar kai skambina S.Skvernelis, generolas irgi nekelia telefono?

Iš šitos istorijos man susidaro išvada, kad Viešojo saugumo tarnyba turi būti prijungta prie policijos. Būtų mažiau generolų, o daugiau atsakomybės. Ketinu inicijuoti šitokią reformą“, – savo paskyroje „Facebook“ rašo K.Masiulis.

15min nuotr./Ričardas Pocius ir Agnė Bilotaitė
15min nuotr./Ričardas Pocius ir Agnė Bilotaitė

Šiuo metu Viešojo saugumo tarnyba, kaip ir policija, yra pavaldi Vidaus reikalų ministerijai.

VST šalių susitarimu palikęs jos vadovas R. Pocius pareiškė, jog vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė pernai vasarą per riaušes prie Seimo delsė priimti sprendimus. Jis taip pat kritikavo ir policijos vadovus, kurie esą buvo nepasirengę tramdyti riaušių, veikė chaotiškai. R.Pociaus teigimu, po šio įvykio santykiai su ministre tapo įtempti, jis ne kartą sulaukė raginimų trauktis. R.Pocius taip pat savo interviu žiniasklaidai pareiškė, jog jam buvo gėda paklusti tokiai vadovybei. Jis taip pat kaltino dabartinę Vidaus reikalų ministerijos vadovybe nekompetencija bei siekiu silpninti jai pavaldžias jėgos struktūras.

Vidaus reikalų ministerija savo ruožtu pranešė, jog savo pareiškimais buvęs VST vadas bando pridengti savo melagingą informacijos teikimą, nebuvimą darbo vietoje ir nepasiekiamumą.

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį paragino policiją ir Vidaus reikalų ministeriją pateikti „argumentuotus atsakymus“ į buvusio VST vado R.Pociaus išsakytus kaltinimus. Seimo opozicija teigia reikalausianti A.Bilotaitės atsakomybės ir pritartų parlamentiniam riaušių prie Seimo malšinimo tyrimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius