Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 07

Konservatorius Vladas Damulevičius rado būdą grįžti į Šiaulių savivaldybės tarybą

Šiaulių miesto taryboje į opoziciją pasitraukus konservatoriams, iš Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų teko trauktis penkerius metus čia dirbusiam Vladui Damulevičiui. Politikas praėjusiuose savivaldos rinkimuose kandidatavo į miesto Tarybą, tačiau mandato atsisakė siekdamas likti administracijos vadovo kėdėje.
Vladas Damulevičius
Vladas Damulevičius / BFL nuotr.

Kai šios kėdės neteko, politikas žurnalistus bandė įtikinti, kad į Tarybą grįžti neketina ir planuoja užsiimti verslu, kuriame dirbo iki ateinant į miesto valdžią. Bet žinant, kad valdžios skonis ypač saldus, buvo naivu tikėtis, jog V. Damulevičius taip lengvai atsisakys šiltos vietos.

Vienas iš realiausių šansų jam grįžti į miesto Tarybą buvo įtikinti savo kolegą, dabartinį miesto Tarybos narį Rimundą Domarką, atsisakyti savo mandato. Kaip sakoma, tyli kiaulė gilią šaknį knisa, tad panašu, kad patyliukais konservatorių būstinėje vyksta rokiruotės. Apie situaciją dienraštis „Šiaulių naujienos“ pasiteiravo Vyriausios rinkimų komisijos (VRK), kuri sprendžia mandatų suteikimo ir atėmimo klausimus. Komisijos atsakymas nenustebino.

Šių metų spalio 1 d. V. Damulevičius pateikė komisijai prašymą pripažinti vietą rinkiminiame sąraše. Kaip žinoma, spalio 10 d. vyko miesto Tarybos posėdis, kuriame V. Damulevičiaus atsistatydinimo prašymas buvo patenkintas. Jau kitą dieną VRK gavo šį Tarybos sprendimą, tad spalio 17 d. komisijos sprendimu vieta Šiaulių miesto savivaldybės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų porinkiminiame tarybos nario mandatų negavusių kandidatų sąraše buvo atstatyta.

Kaip teigia VRK narė Živilė Verbylaitė, spalio 30 d. VRK gavo R. Domarko pranešimą dėl atsistatydinimo iš Šiaulių miesto savivaldybės tarybos narių. „Rytoj vyks VRK posėdis, kuriame bus svarstomas klausimas dėl R. Domarko tarybos nario įgaliojimų nutrūkimo prieš terminą ir tarybos nario mandato pripažinimo Vladui Damulevičiui, išrinktam pagal Tėvynės sąjungos- Lietuvos krikščionių demokratų iškeltų kandidatų sąrašą“, – dienraščiui atsakė Ž. Verbylaitė.

Sunkiai tikėtina, kad VRK galėtų nuspręsti kitaip, tad panašu, kad artimiausiame miesto Tarybos posėdyje vėl skambės Tarybos nario priesaikos žodžiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius