-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 25

Konstitucijos dieną – diskusija apie valdžios galią riboti žmonių laisvę: žiūrėkite tiesiogiai

Ketvirtadienio popietę Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyksta VU Teisės fakulteto organizuojama konferencija-diskusija „Konstitucija ir Aš. Valdžios galios riboti žmonių konstitucines laisves“. Renginys skirtas paminėti spalio 25-ąją švenčiamą LR Konstitucijos dieną. 
Marijus Mikutavičius
Marijonas Mikutavičius / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Atsižvelgiant į šių dienų aktualijas, valdžiai įvedant ar svarstant vis naujus ribojimus asmenims įvairiose gyvenimo sferose, taip pat bandant suvaržyti tokių profesijų, kaip žurnalistai, veikimo laisvę ar vis nesibaigiant platiems ir ne visada pagrįstiems asmenų sekimams, Konstitucijos dienos proga VU Teisės fakultetas kviečia diskutuoti, kiek tokie ribojimai ar draudimai yra suderinami su LR Konstitucijoje įtvirtintomis žmogaus teisėmis ir laisvėmis ar ūkinės veiklos laisve.

VU TF profesorius, buvęs Konstitucinio Teismo teisėjas Egidijus Šileikis pranešimą skaito tema „Ką mums valgyti ir gerti?“, VU TF profesorius, advokatas Vytautas Mizaras – „Ką mums žiūrėti ir ką mums klausyti?“,
MRU profesorius, Advokatų tarybos pirmininkas Ignas Vėgėlė – „Ką ir kaip mums kalbėti?“.

Diskusijos moderatorius – Aidas Puklevičius. Diskusijose taip pat dalyvauja VU Teisės fakulteto profesorius Vytautas Nekrošius, LRT vadovė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė, Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius, signataras, buvęs VSD vadovas Mečys Laurinkus, žurnalistas, dainininkas Marijus Mikutavičius.

Žiūrėkite tiesiogiai:

VIDEO: „KoDi‘2018“ baigiamoji konferencija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius