Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 10

Konstitucijos egzaminą laikė daugiau nei 32 tūkst. piliečių, antrame etape varžysis 900 dalyvių

Šiemet Konstitucijos egzamino užduotis sprendė daugiau nei 32 tūkst. Lietuvos piliečių. Į antrąjį etapą pateko beveik 900 dalyvių, kurie spalio 18 d. varžysis dėl prizinių vietų.
Konstitucijos egzaminas
Konstitucijos egzaminas / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Pasak akcijos organizatorių, kasmet vis daugiau piliečių ryžtasi pasitikrinti Konstitucijos žinias. Šiemet skirtingose grupėse užduotis sprendusių dalyvių buvo maždaug 7 tūkst. daugiau nei pernai. Kaip ir ankstesniais metais, aktyviausiai žinias tikrinosi moksleiviai. Egzaminas buvo organizuojamas apie pusėje tūkstančio Lietuvos mokyklų.

„Džiaugiuosi, kad Konstitucijos egzamino populiarumas kasmet auga ir prie šios gražios akcijos prisijungia vis daugiau žmonių. Nors egzamino organizavimo laikas šiemet sutapo su rinkimine kampanija, džiugu, kad netgi tai neužgožia žmonių noro pasitikrinti Konstitucijos žinias“, – sako teisingumo ministras Remigijus Šimašius.

Šeštasis Konstitucijos egzaminas pirmą kartą vyko Lietuvos universitetuose bei kolegijose. Trylikos aukštųjų mokyklų padaliniuose egzaminą laikė 706 studentai ir darbuotojai. Tarp 27 patekusiųjų į kitą etapą – beveik visų egzamine dalyvavusių universitetų ir kolegijų atstovai.

Laikyti egzaminą miestų ir rajonų savivaldybėse bei įkalinimo įstaigose iš viso susirinko 775 piliečiai. Geriausias teisines žinias pademonstravo Vilniaus, Kauno, Alytaus miesto ir Tauragės rajono gyventojai. Iš viso į antrąjį etapą pateko 100 savivaldybėse egzaminą laikiusių piliečių ir 7 nuteistieji bei 5 laisvės atėmimo įstaigų darbuotojai.    

Daugiau nei 750 piliečių savo teisines žinias pasitikrino internete. Antrasis egzamino etapas čia nebus laikomas, o geriausiai internete užduotis atlikę piliečiai bus paskelbti kartu su antrojo etapo savivaldybėse, mokyklose ir kitose vietose egzaminą laikiusiais nugalėtojais.

Konstitucijos egzamino organizatoriai primena, kad vis dar tęsiasi 1–4 klasių moksleivių piešinių konkursas „Jubiliejinis Konstitucijos viršelis“. Nuo spalio 11 iki spalio 18 d. geriausi moksleivių piešiniai bus publikuojami naujienų portale DELFI, o už juos galės balsuoti visi Lietuvos piliečiai. Atsižvelgdama į balsavusiųjų nuomonę ir vertinimo kriterijus, speciali vertinimo komisija išrinks po vieną geriausią kiekvienos amžiaus grupės darbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius