Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 26

Konstitucijos egzamine – ir politikai

Šeštadienį trečią kartą šalyje vykęs Konstitucijos egzaminas didesnio kauniečių susidomėjimo nesulaukė – į miesto savivaldybės didžiąją salę atėjo perpus mažiau kauniečių nei pernai.
dalį Kauno rajono savivaldybėje vykusio egzamino dalyvių sudarė jaunimas.
dalį Kauno rajono savivaldybėje vykusio egzamino dalyvių sudarė jaunimas. / Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Tarp 30 savo žinias pasitikrinti nusprendusių egzamino dalyvių buvo galima išvysti ir miesto politikų. Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas ir tarybos narė Gintarė Skaistė iš 26 klausimų teisingai atsakė į 24.

Dar vienas tarybos narys, Antikorupcijos komisijos pirmininkas Raimundas Kaminskas, padaręs tik vieną klaidą, Kaunui atstovaus lapkričio mėnesio pabaigoje Vilniuje vyksiančiame egzamino finale. Kartu su juo į sostinę vyks ir teisininkams skirtame Konstitucijos teste triumfavęs Juozas Valčiukas. M.Romerio universiteto studentas iš 25 sudėtingų klausimų teisingai atsakė į 17.

Nors tuo pačiu metu Kauno rajono savivaldybėje Konstitucijos egzaminą laikė tik 13 dalyvių, savivaldybės atstovai guodėsi bent jau tuo, kad šįmet jų buvo daugiau nei pernai. Daugiausiai egzamino dalyvių buvo iš Garliavos bei Raudondvario, tačiau Kauno rajonui Konstitucijos egzamino finale atstovaus Zapyškio gyventoja Asta Mačiulaitytė, dirbanti rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus specialiste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius