-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 10 06

Konstitucijos egzamine Vilniuje aktyviausiai dalyvavo studentai

Aktyviausi penktą kartą surengto Konstitucijos egzamino dalyviai buvo studentai. Jie sudarė daugumą egzamino dalyvių, ketvirtadienį atvykusių į Vilniaus miesto savivaldybės posėdžių salę.
Konstitucijos egzaminas labiausiai traukia jaunimą.
Konstitucijos egzaminas labiausiai traukia jaunimą. / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Anot jaunuolių, per Konstitucijos egzaminas – puiki proga pasitikrinti savo žinias.

„Egzamine dalyvauju pirmą kartą. Prieš egzaminą dar kartą pasiskaičiau Konstituciją, nors visą laiką žinojau pagrindinius dalykus, tik prisiminiau kelis skirsnius. Įdomu sudalyvauti ir pasitikrinti savo žinias. Draugai nelabai norėjo, bet įkalbinau. Dėstytojai suprato mus ir nekilo jokių problemų dėl to, kad nedalyvavome paskaitoje“, – BNS sakė Tarptautinės teisės ir verslo aukštosios mokyklos studentas 22 metų Vilmantas Versackas.

Dėstytojai ne tik išleido studentus dalyvauti egzamine, bet kai kurie jų atvyko ir patys. Socialinių mokslų kolegijos Teisės studijų krypties dėstytoja Akvilė Alauskaitė–Riabceva į Konstitucijos egzaminą atlydėjo 30 teisinio išsilavinimo siekiančių studentų.

„Studentai labai domisi Konstitucija ir santykių reguliavimu. Rengiantis egzaminui skaityta ne tik Konstitucija, bet ir Konstitucinio Teismo aktai, vadovėliai, įvairūs straipsniai, doktrinos. Mes labai tikimės, kad bent jau pusė dalyvaujančiųjų pateks į antrąjį etapą ir nors vienas studentas atsidurs tarp laimėjusiųjų“, – teigė A.Alauskaitė–Riabceva.

Vyresnio amžiaus žmonių sulaukta nedaug. Trečią kartą egzamine dalyvavęs vilnietis Edmundas Širvaitis po jo nebuvo optimistiškai nusiteikęs.

„Atsilikau, senatvė daro savo. Ruošiausi egzaminui, tačiau laimėti pirmosios vietos nepavyks, dalyvių labai daug, todėl tai beveik neįmanoma“, – BNS sakė vyras.

Pirmajame Konstitucijos egzamino etape reikėjo atsakyti į 30 uždarų klausimų, į antrąjį etapą pateks dalyviai, teisingai atsakę į ne mažiau kaip 25 klausimus. Antrame etape, kuris numatomas spalio 18-ąją dieną, bus 19 uždarų ir vienas atviras klausimas.

Egzaminas tradiciškai vyko ne tik savivaldybėse, bet ir mokyklose, kalėjimuose. Į egzamino klausimus buvo galima atsakyti ir internetu.

Šiais metais į egzaminą užsiregistravo visos 60 savivaldybių, o mokyklų skaičius, palyginti su pernai, išaugo.

Piliečių žinias vertins egzamino komisija, kuriai pirmininkaus Mykolo Romerio universiteto Konstitucinės teisės katedros profesorius Juozas Žilys.

Komisijai susumavus rezultatus, kiekvienoje grupėje bus išrinkti trys nugalėtojai, iš viso bus paskelbtas 21 prizininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius