Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 18

Konstitucijos egzamino antrojo etapo dalyviai džiaugėsi nesunkiais klausimais

Antradienio popietę Vilniaus miesto savivaldybėje vykusio Konstitucijos antrojo etapo egzamino dalyviai nusiteikę optimistiškai, džiaugėsi, kad klausimai buvo gana nesunkūs.
Egzaminas
Egzaminas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Egzamine dalyvauju trečią  kartą ir buvau kartą laimėjęs pirmą vietą tarp Vilniaus politikų. Egzaminas nebuvo daug sunkesnis nei pirmajame etape. Man tai yra gera proga pasitikrinti žinias ir net tokia savotiška šventė. Tačiau tikrai nustebino, kad pirmajame etape savivaldybės posėdžių salėje netilpo visi norintieji laikyti egzaminą, o šiandien yra tiek nedaug dalyvių“, – BNS sakė Konstitucijos egzaminą laikęs Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Juras Požėla.

Mykolo Romerio universtiteto (MRU) Teisės fakulteto dėstytojas Juozas Valčiukas savo galimybes taip pat įvertino pozityviai.

„Konstitucijos egzamine dalyvauju trečią kartą. 2009-aisiais spaudžiau ranką prezidentei. Šiais metais irgi tikiuosi, nes pernai reikėjo šiek tiek pasitempti. Todėl dalyvauju ir tikiuosi, kad man pasiseks. Egzaminas buvo galbūt šiek tiek lengvesnis negu pernai. Tačiau tikrai prireikė ne tik teisinių žinių, bet ir loginio mąstymo“, – įspūdžiais dalijosi dėstytojas.

Atviras klausimas dalyviams didesnių sunkumų nesukėlė.

„Atviras klausimas buvo pritaikytas šių dienų realijoms. Tai buvo trys keturi sakiniai į klausimą, kaip Konstitucija reglamentuoja šeimos santykius. Taigi atsakiau“, – sakė MRU Viešojo administravimo studentas Haroldas Sabulis.

Vilniuje į antrąjį egzamino etapą pateko 11 (7 turintieji teisinį išsilavinimą), Kauno – 5, Klaipėdos – 1 dalyvis.

Į antrąjį Konstitucijos egzamino turą iš viso pateko 1 tūkst. 307 dalyviai. Pirmajame Konstitucijos egzamino etape reikėjo atsakyti į 30 uždarų klausimų, į antrąjį etapą pateko dalyviai, teisingai atsakę į ne mažiau kaip 25 klausimus. Antrame etape buvo 19 uždarų ir vienas atviras klausimas.

Vertinimo komisijai susumavus rezultatus, kiekvienoje grupėje – 5–7, 8–10 ir 11–12 klasių mokiniai, teisę studijuojantieji ir teisinį išsilavinimą turintys ir neturintys asmenys, taip pat nuteistieji – bus išrinkta po tris nugalėtojus ir paskelbtas 21 prizininkas.

Konstitucijos egzamino nugalėtojų apdovanojimo ceremonija vyks spalio 25 dieną Prezidentūroje. Nugalėtojus pasveikins egzamino  globėja prezidentė Dalia Grybauskaitė kartu su teisingumo ministru Remigijumi Šimašiumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius