Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 12

Konstitucijos pataisa neleis Seimo nariui būti ministru

Konstitucijoje siūloma įteisinti, kad Seimo narys gali būti skiriamas tik ministru pirmininku, jis negalėtų būti ministru.
Šios kadencijos Seimas susirinko į paskutinę sesiją
Seimas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Tokį konstitucijos pataisos projektą įregistravo Seimo nariai „darbiečiai“ Valentinas Bukauskas, Valdas Skarbalius, Kęstutis Daukšys, Viktoras Fiodorovas, Darius Ulickas, Artūras Paulauskas ir Vydas Gedvilas.

Siūloma, kad konstitucijos pataisa įsigaliotų 2018 m. sausio 1 d. ir būtų taikoma nuo 2020 m. Seimo rinkimuose išrinktiems Seimo nariams.

Projekto autoriai tikisi, kad siūlomas teisinis reglamentavimas pagerins Seimo darbo efektyvumą.

„Seimo narys eidamas ministro pareigas yra užimtas ministerijos kompetencijai priskirtų klausimų sprendimu ir negali viso savo darbo laiko skirti rinkėjų atstovavimui. Seimo narys, einantis ministro pareigas, dalį savo laiko skiria darbui ministerijoje, o tai nesudaro galimybės detaliai gilintis į Seimo komitetuose ir Seimo posėdžiuose svarstomus klausimus“, – sako V.Bukauskas.

Jis pastebi, kad daugelyje Europos šalių konstitucijose ar įstatymuose aiškiai deklaruojamas parlamentaro mandato ir posto vyriausybėje nesuderinamumas. Toks reglamentavimas nustatytas Austrijoje, Bulgarijoje, Estijoje, Latvijoje, Liuksemburge, Nyderlanduose, Portugalijoje, Prancūzijoje, Slovakijoje, Slovėnijoje, Švedijoje, Norvegijoje ir kt.

Šiuo metu konstitucijoje numatyta, kad Seimo narys gali būti skiriamas ministru pirmininku ar ministru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius