Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 16

Konstitucinis Teismas A.Sacharuko ir L.Karaliaus nusižengimus ketina nagrinėti rugsėjį

Konstitucinis Teismas ketina rugsėjį pradėti nagrinėti, ar parlamentarai Aleksandras Sacharukas ir Linas Karalius, pažeidę balsavimo Seime tvarką, nusižengė Konstitucijai.
Konstitucinis Teismas
Konstitucinis Teismas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Konstitucinio Teismo atstovė Ramunė Sakalauskaitė BNS sakė, kad kiekvieno Seimo nario atvejis bus nagrinėjamas atskirai, o vieši posėdžiai numatomi rugsėjo mėnesio antroje pusėje, jei bus laiku gauti reikalingi dokumentai.

Seimas gegužės mėnesį nusprendė, kad opozicinės Krikščionių partijos frakcijos nariai A.Sacharukas ir L.Karalius verti apkaltos, nes galėjo šiurkščiai pažeisti Konstituciją ir sulaužyti parlamentaro priesaiką.

Iš L.Karaliaus mandatą norima atimti už tai, kad jis atostogavo, užuot dirbęs pratęstoje Seimo sesijoje, sakė netiesą, sudarė galimybę pasinaudoti jo mandatu. A.Sacharukas Seimo nario mandato gali netekti už tai, kad 11 kartų neteisėtai balsavo L.Karaliaus kortele, dangstė savo nusižengimą.

Jei Konstitucinis Teismas pripažįsta, kad asmuo savo konkrečiais nurodytais veiksmais šiurkščiai pažeidė Konstituciją, Seimas balsuoja dėl parlamentaro mandato panaikinimo. Tokiams sprendimui priimti reikia 85 parlamentarų balsų.

Opozicinė Seimo Krikščionių partijos frakcija turi 12 narių. Ją sudaro daugiausia nuo Tautos prisikėlimo partijos atskilę parlamentarai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius