-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 11

Konstitucinis Teismas nagrinės, ar teismai gali priimti sprendimus negriauti neteisėtų statinių

Konstitucinis Teismas (KT) antradienį viešame posėdyje nagrinės, ar teismai kai kuriais atvejais gali priimti sprendimus negriauti neteisėtų statinių.
Neteisėto pastato griovimas
Neteisėto pastato griovimas. / Aplinkos ministerijos nuotr.

KT nagrinės, ar Konstitucijai neprieštarauja Civilinio kodekso ir Statybos įstatymo straipsniai, kurie nenumato galimybės teismui nuspręsti, kad įpareigojimas asmeniui statinį nugriauti arba jį pertvarkyti neturi būti taikomas, nes dėl tam tikrų aplinkybių yra akivaizdžiai neproporcingas padarytam pažeidimui ir dėl to neteisingas, pranešė KT.

Net 16 šalies teismų, kurių prašymus svarstys KT, mano, kad dabartiniai įstatymai nesuteikia teismui teisės atsižvelgti į pažeidimo pobūdį, jo mastą, atsakomybę lengvinančias bei kitas aplinkybes ir nuspręsti, kad statinio galima negriauti.

KT sprendimas svarbus Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai, kuri prašo įpareigoti nugriauti savavališkai perstatytą pieno supirkimo punktą, administracinį pastatą Druskininkuose, namą Karmėlavoje, svečių namus Nidoje, pastatus Kaišiadoryse ir kitose vietose.

Kauno apygardos prokurorai reikalauja, kad viena didžiausių kiaulių augintojų Baltijos šalyse bendrovė „Saerimner“, kuri neturėdama žemės sklypo savininko sutikimo, Kalvarijoje sujungė administracinius ir ūkinius pastatus, juos nugriautų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius