-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 23

Konstitucinis Teismas priėmė nagrinėti prezidentės kreipimąsi dėl Seimo rinkimų rezultatų, posėdis – trečiadienį

Konstitucinis Teismas antradienį priėmė nagrinėti prezidentės Dalios Grybauskaitės kreipimąsi įvertinti Vyriausiosios rinkimų komisijos sprendimą Zarasų – Visagino apygardoje pripažinti negaliojančiais Seimo rinkimų rezultatus.
Konstitucinio Teismo teisėjų kolegija
Konstitucinio Teismo teisėjų kolegija / KT nuotr.

„Ką tik priimtas sprendimas nagrinėti“, – BNS sakė Konstitucinio Teismo pirmininko sekretoriato atstovė Vaiva Minkevičienė.

Pasak jos, teismas trečiadienį šalies vadovės kreipimąsi nagrinės posėdyje, kuris prasidės 10 valandą.

D.Grybauskaitė į Konstitucinį Teismą kreipėsi antradienį atsižvelgdama partijos „Tvarka ir teisingumas“ pateiktą skundą.

„Kreipiuosi į Lietuvos Respublikos Konstitucinį Teismą su paklausimu dėl išvados, ar nebuvo pažeistas Lietuvos Respublikos Seimo rinkimų įstatymas per 2012 metų Lietuvos Respublikos Seimo rinkimus“, – rašoma prezidentės dekrete.

„Tvarka ir teisingumas“ ginčija VRK sprendimą panaikinti rinkimų rezultatus vienmandatėje Zarasų-Visagino apygardoje, kurioje „tvarkietis“ Algimantas Dumbrava pirmajame ture surinko daugiausiai balsų, o VRK šiurkščiai rinkimų įstatymus pažeidęs pripažintas Darbo partijos kandidatas Rimvydas Podolskis liko antras.

A.Dumbrava Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui apskundė VRK sprendimą anuliuoti rinkimų rezultatus minėtoje apygardoje. Tačiau LVAT šio skundo nusprendė nenagrinėti.

VRK šeštadienį pripažino, kad Darbo partijos kandidatas R.Podolskis papirkinėjo rinkėjus ir taip šiurkščiai pažeidė Seimo rinkimų įstatymą.

Tuo metu prezidentės dekrete primenama 2004 metų lapkričio 5 dienos Konstitucinio Teismo paskelbta išvada, kad „konstitucinėje demokratijoje politinių atstovaujamųjų institucijų formavimui yra keliami ypatingi reikalavimai“.

„Šios institucijos negali būti formuojamos tokiu būdu, kad kiltų abejonių dėl jų legitimumo, teisėtumo, inter alia dėl to, ar renkant asmenis į politines atstovaujamąsias institucijas nebuvo pažeisti demokratinės teisinės valstybės principai; priešingu atveju būtų pakirstas žmonių pasitikėjimas atstovaujamąja demokratija, valstybės institucijomis, pačia valstybe“, – rašoma dekrete.

KT šalies vadovei atstovauti pavesta patarėjoms Rasai Svetikaitei ir Indrei Pukanasytei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius