Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 20

Konsulas Kauną ir gyrė, ir kritikavo

Apgriuvę centrinių miesto gatvių pastatai, nykokos muziejų prieigos, neišnaudojamos dviejų upių galimybės – tokius neigiamus aspektus pastebėjo Kaune keturias dienas viešėjęs Lietuvos garbės konsulas Didžiojoje Britanijoje Keithas Reginaldas Stokes-Smithas.
Garbės konsultas K.R.Stokes-Smithas prasitarė, kad kauniečiai jį nustebino svetingumu ir nuostabiu humoro jausmu.
Garbės konsultas K.R.Stokes-Smithas prasitarė, kad kauniečiai jį nustebino svetingumu ir nuostabiu humoro jausmu. / N.Bikulčiaus nuotr.
Temos: 1 Kritika

K.R.Stokes-Smithas Kaune lankėsi neatsitiktinai. Jo misija laikinojoje sostinėje buvo aplankyti kuo daugiau restoranų, barų, naktinių klubų, teatrų ir viešbučių tam, kad turistams iš Jungtinės Karalystės, norintiems aplankyti mūsų kraštą, jis galėtų rekomenduoti tai, ką Kaunas turi geriausio.

Svečias rinko informaciją, kuri galėtų praversti įvairaus amžiaus ir socialinės padėties žmonėms, todėl jis aplankė ne tik prabangius Kauno viešbučius, kuriuose nakvynės kaina siekia kelis šimtus litų, bet svečiavosi ir Kauno arkivyskupijos svečių namuose, kur už nakvynę su visais patogumais neišrankūs turistai paklotų vos kelias dešimtis litų.

„Kai grįšiu namo, rašysiu straipsnius laikraščiams ir žurnalams apie Kauną. Rekomendacijos bus skirtos visiems, nepriklausomai nuo amžiaus grupės ar finansinės padėties. Tam, kad informacija būtų išsami, privalėjau pats čia apsilankyti ir viską išbandyti“, - pasakojo K.R.Stokes-Smithas.

Laikinojoje sostinėje K.R.Stokes-Smithą visur lydėjusi Kauno regiono turizmo informacijos centro (TIC) Atvykstamojo turizmo vadovė Inga Pažereckaitė „15min“ pasakojo, kad svečias į savo misiją žiūrėjo labai atsakingai. „Visose vietose, kur mes lankėmės, jis žymėjosi kiekvieną detalę – visai tai tam, kad galėtų tikrai profesionaliai patarti. Garbės konsulas sakė, kad pamatė daugiau nei tikėjosi“, - sakė I.Pažereckaitė. Moteris prasitarė, kad svečias buvo visai neįnoringas. Vienintelis jo pageidavimas buvo pamatyti kuo daugiau, aplankyti kiek įmanoma daugiau apgyvendinimo įstaigų, kad galėtų patarti įvairių poreikių turistams.

Garbės konsultas prasitarė, kad kauniečiai jį nustebino svetingumu ir nuostabiu humoro jausmu. „Aptarnaujantis personalas visur labai geras. Amerikoje, kai restorano ar viešbučio darbuotojai linki geros dienos, jie taip negalvoja. Kaune viskas vyksta nuoširdžiai“, – savo įspūdžiais dalijosi K.R.Stokes-Smithas.

Už kelionę į Kauną svečias mokėjo pats, tačiau likusi viešnagės dalis buvo Kauno TIC rūpestis.  K.R.Stokes-Smithui buvo sudaryta speciali dienotvarkė, per visą dieną vyras vos spėdavo atsipūsti.

Kai kuriose vietose, kur pastatai itin apleisti, susidaro griūvančio miesto įvaizdis. Iš turistinės pusės tai yra labai blogai, pastebėjo K.R.Stokes-Smithas

„Man labai patiko Laisvės alėja, Senamiestis, Simfoninio orkestro koncertas, į kurį buvau pakviestas. Jūs turite daug puikių naktinių klubų, kur grojama muzika pagal kiekvienos kartos skonį. Tačiau norėtųsi, kad dieną gatvėse šurmuliuotų gatvės muzikantai, vyktų gyvi pasirodymai. Trūksta didelės meno galerijos, kurioje būtų eksponuojama medžiaga apie didingą Lietuvos istoriją, jos kaimą“, - savo nuomonę dėstė  K.R.Stokes-Smithas.

Labiausiai Lietuvos garbės konsulą liūdino apleisti istoriniai pastatai Senamiestyje ir Laisvės alėjoje. „Nors Lietuva nepriklausoma jau keliolika metų, dirstelėjus į apleistus pastatus tarsi nusikeliama į sovietmetį. Kai kuriose vietomis, kur pastatai itin apleisti, susidaro griūvančio miesto įvaizdis. Iš turistinės pusės tai yra labai blogai“, – kritikos negailėjo  K.R.Stokes-Smithas.

Svečias turėjo pastabų ir dėl miesto muziejų. „Jie visi tikrai labai įdomūs, kai kuriuose iš jų, jei būtų galimybė, būčiau praleidęs daugiau laiko. Tačiau iš šono neatrodo, kad muziejai veikia. Užvertos sunkios durys tarsi byloja „jūs čia nepageidaujami“. Reikėtų atverti duris, apšviesti muziejų prieigas, kad turistai pasijustų čia laukiami“, – rekomendavo  K.R.Stokes-Smithas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius