-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 23

Kontaktines pamokas sugrąžinusios mokyklos direktorius siūlo koronaviruso ėminius leisti atlikti patiems mokytojams

Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijos vadovas Rimantas Remeika siūlo leisti mokytojams patiems atlikti kaupinius testus nuo koronaviruso. Anot nuo pirmadienio kontaktines pamokas vykdančios ir bandomąjį projektą atliekančios mokyklos direktoriaus, tokiu būdu bendruomenės COVID-19 prevencija būtų pigesnė ir paprastesnė.

Anot R.Remeikos, nuo šiol pagal galiojantį aprašą mokyklos bendruomenė turi tirtis kas 4–7 dienas ir tam reikia medikų pagalbos. Tačiau jeigu tyrimus galėtų atlikti mokytojai, procesas vyktų ir sklandžiau, ir būtų pigesnis.

„Galėtume eiti dar žingsnelį toliau ir leisti patiems pedagogams pagaliau testuoti. Tai nėra sudėtingas dalykas – išklausius keleto valandų kursus, tai būtų galima daryti paprasčiau, pigiau ir greičiau galbūt“, – tikina direktorius.

123RF.com nuotr./Vaikas mokosi rašyti
123RF.com nuotr./Vaikas mokosi rašyti

Vasario viduryje Vyriausybė nutarė leisti progimnazijai atnaujinti kontaktinį ugdymą ir kartu išmėginti šeimų ir darbuotojų kaupinį testavimo metodo veiksmingumą.

Šis testavimo būdas skiriasi nuo PGR tuo, kad pastarojo atveju imamas mėginys iš nosiaryklės ir ryklės, o kaupinio – iš nosies landų ir tie ėminiai grupuojami ir tiriami. Jeigu gaunamas teigiamas rezultatas, kaupinių testų grupės asmenims atliekami PGR testai.

Šio bandomojo projekto laikas – dvi savaitės. Pirmoji jau praėjo, antroji yra ši, tad jai baigiantis, penktadienį, planuojamas vizitas į mokyklą. Ten bus tiriamos klasės, mėginama pasižiūrėti, kokia situacija savaitę pasimokius kontaktiniu būdu. Nuo Vyriausybės priklausys, ar bus mokomasi ir kitą savaitę.

Kol kas Švietimo, mokslo ir sporto ministerija planuoja, kad visi pradinukai galės grįžti į mokyklas, kai sergamumo koronavirusu rodiklis bus mažiau kaip 200 atvejų 100 tūkst. gyventojų, o teigiamų testų dalis sieks mažiau kaip 10 procentų, rašo BNS.

Didesnė dalis moksleivių, išskyrus pradinukus, į nuotolinį ar mišrų mokymą perėjo nuo praėjusių metų lapkričio 7-osios, įvedus antrąjį karantiną, likusieji į mokyklas nebeina ir tęsia ugdymą per nuotolį nuo gruodžio vidurio. Nuo sausio 21-osios į klases leista grįžti moksleiviams, patiriantiems nuotolinio mokymosi sunkumų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius