2009 11 19

Koreguojami rinkliavos tarifai Kalvarijų turgaus prekeiviams

Vilniaus miesto savivaldybės Taryba patvirtino naujus rinkliavos tarifus sostinės Kalvarijų turgaus prekeiviams.
Kalvarijų turgavietė
Kalvarijų turgavietė / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Mokesčiai už prekybos vietą šioje turgavietėje nebuvo keičiami jau vienuoliką metų. Pasak UAB Kalvarijų turgus direktoriaus A. Barausko, šiandien, kai valstybės ekonomika išgyvena nuosmukį, administracija priversta taikytis prie kintančių sąlygų ir peržiūrėti mokesčius turgaus prekiautojams. Naujoji tvarka Kalvarijų turguje įsigalios nuo sausio 1 dienos.

„Ieškojome optimalaus naujų tarifų varianto, kuris neužkrautų papildoma mokestine našta ir taip ne geriausius laikus išgyvenančių smulkiųjų verslininkų, bet tuo pačiu šiek tiek palengvintų Kalvarijų turgaus administravimą. Norime atkreipti dėmesį, kad didžioji dalis tarifų išlieka nepakitę“, – sakė UAB Kalvarijų turgus direktorius A. Barauskas.

Tikimasi, kad nežymiai paidinti įkainiai padės kovoti su turguje įsigalėjusia tradicija prekybos vietas pernuomoti tretiesiems asmenims. „Turgavietėje įsigaliojusi subnuoma iškreipia mūsų veiklos pobūdį. Manome, kad naujoji tvarka padės normalizuoti padėti ir išgrynins mūsų, kaip prekybos, o ne nuomos įmonės veiklos principus“, – sakė A. Barauskas.

Be to, Kalvarijų turgaus vadovybė, atsižvelgdama į savivaldybės kontrolės ir auditorių rekomendacijas, pasiūlė Vilniaus miesto savivaldybei priimti sprendimą dėl abonentinio mokesčio įvedimo Kalvarijų turgaus prekeiviams.

„Tokia tvarka ženkliai sumažins korupcijos riziką renkant kasdienines įmokas iš prekiautojų. Beje, abonentinis mokestis, pagal mūsų skaičiavimus, būtų finansiškai naudingesnis – fiksuotas mėnesinis mokestis būtų mažesnis, nei už prekybos vietą mokant kasdien“, – sakė A. Barauskas.

Vilniaus Kalvarijų turgavietėje yra apie 310 prekybos kioskų, 2 mėsos, 2 žuvies, 1 baldų paviljonai, čia įrengta automobilių stovėjimo aikštelė, parduotuvės, kavinės, maisto užkandinės, barai. Prekeivių skaičius, priklausomai nuo sezoniškumo svyruoja – iki 2500. Turgavietėje veikia ir 50 prekybos vietų Sendaikčių turgus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius