-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 15

​Koridorius į SOS vaikų kaimą

Ilgais ligoninės koridoriais skubantys medikai tądien ilgai nekreipė dėmesio į vienišą vaiką, ištisą dieną sėdintį prie reanimacijos durų. Už jų jo mama, besigydanti metadono programoje, kovojo su mirtimi. Tik vėlai vakare, po moters mirties praėjus keletui valandų, medikai suprato, kad koridoriuje laukiantis ir nežinantis, ką toliau daryti, mažametis yra šiandien mirusios narkomanės vaikas. Vaiko tėtis – prekeivis narkotikais - nei tą, nei kurią kitą dieną nebepasirodė. Mažylis jo niekada nebematė.
SOS vaikų kaimas
SOS vaikų kaimas / SOS vaikų kaimo nuotr.

SOS vaikų kaimas šiam vaikui tapo naujo  gyvenimo stotele. Naktimis, kai mažylis verkia apniktas blogų sapnų ir mamos ilgesio, jį  guodžia SOS mama. SOS vaikų kaimo darbuotojai parvežė iš buvusių kaimynų seną meškutį. Jį apsikabinęs vaikas lengviau iškenčia kankinančius prisiminimus.

Nuolatinė  psichologų pagalba ir kasdienis SOS mamos rūpestis ir gali padėti šiam vaikučiui pamiršti tai, kas jo gyvenime buvo neteisinga. Tik reikia kasdien lankyti užsėmimus, kurie yra brangūs. Kol visuomenė aukoja SOS vaikų kaime gyvenantiems vaikams, saujelė SOS mamų turi galimybę suteikti globojamiems vaikams visavertę ir saugią vaikystę. 

Padėti SOS vaikų kaimų mamoms užauginti vaikus galite jau dabar. Paaukokite vaikams skambindami trumpaisiais numeriais: 1890 – 2 Lt; 1891 – 5 Lt; 1892 – 10 Lt. 

Nors dauguma SOS mamų turi savo tikrųjų, biologinių vaikų, bet vis tiek imasi globoti dar penkis-šešis mažylius, kuriems reikia pagalbos. SOS vaikų kaime apsilankiusi TV laidų vedėja ir būsimojo SOS vaikų kaimo paramos koncerto „Padėkite turėti mamą“ vedėja Asta Stašaitytė – Masalskienė čia tvyrančią atmosferą lygino su neseniai perskaitytos knygos  antrašte: „Meilė yra vienintelis dalykas, kuris dalijamas tik didėja, ne mažėja“.   Žinoma laidų vedėja sako, kad šis palyginimas yra tinkamiausias SOS vaikų kaime tvyrančiai atmosferai nupiešti: „Čia meilės vis daugiau ir daugiau, ir vis audžiasi toks savotiškas meilės tinklas“, – sakė Asta. 

Visų našlaičių mama

SOS mama Danutė Vadeikaitė į SOS vaikų kaimą atėjo dirbti prieš dvidešimt metų, vedina dviem neįgalios sesers vaikais. 

„Norėjau būti mama visiems našlaičiams“, – savo atėjimo dirbti priežastis trumpai ir aiškiai įvardija Danutė. – „Vaikai, pakliūnantys į SOS vaikų kaimą yra „sužeisti“, – jų žaizdos pasireiškia kito žmogaus atmetimu, padidėjusiu jautrumu, šiurkštumu, nepasitikėjimu.“ 

Geriausias atpildas už buvimą šiems vaikams mama – kai gali matyti, kad vaikas stojasi ant kojų pats, – sako SOS mama Danutė.

Anot ilgametės SOS mamos, vienintelis receptas padėti tokiems vaikams augti – besąlygiškai priimti juos tokius, kokie yra, net kai jie tave žeidžia – jų dėl nieko nekaltinti, suprasti, kad taip į paviršių lenda jų skausmas.  

„Geriausias atpildas už buvimą šiems vaikams mama – kai gali matyti, kad vaikas stojasi ant kojų pats“, – sako SOS mama Danutė.

Šiuo metu SOS vaikų kaimas globoja ir ugdo daugiau kaip 100 vaikų ir jaunuolių SOS vaikų kaime bei SOS jaunimo namuose, taip pat padeda daugiau nei 200 vaikų iš socialinės rizikos šeimų. SOS vaikų kaimo auklėtiniai, skirtingai nei kituose globos namuose, auga mažose grupelėse, po penkis-šešis, kartu su savo SOS broliais ir seserimis. Juos augina SOS mama – artimiausias vaikui žmogus, be kurio jis neišaugtų iš vaikystės traumų ir nesugebėtų pradėti savarankiško gyvenimo.

Prie paramos SOS vaikų kaime augantiems vaikams prisijungia ir MAXIMA.  Prekybos tinklui MAXIMA  svarbu, kad kiekvienas vaikas turėtų mamą ir  augtų darnioje šeimoje, todėl visą gegužę – šeimos mėnesį – tinklo parduotuvėse įrengtose aukų dėžutėse MAXIMA klientai galės aukoti ir padėti SOS mamoms užauginti vaikus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius