-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 27 /11:34

Koronavirusas įsiplieskė Kretingos ligoninėje – pacientai vežami į Klaipėdą

Kretingos ligoninėje nustačius COVID-19 židinį, sustabdytas sveikatos priežiūros teikimas pacientams, kurie nėra infekuoti šiuo virusu.
Kretingos ligoninė
Kretingos ligoninė / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento specialistams nustačius VšĮ Kretingos ligoninėje COVID-19 židinį, sustabdytas sveikatos priežiūros paslaugų teikimas pacientams, nesergantiems COVID-19 liga, praneša Kretingos rajono savivaldybė.

Pacientai, kuriems reikalinga skubi ar planinė stacionarinė pagalba, bus nukreipiami į Klaipėdos miesto ligonines – Klaipėdos universitetinę ligoninę, Respublikinę Klaipėdos ligoninę, Klaipėdos jūrininkų ligoninę.

Akušerijos ir ginekologijos skyriaus paslaugų teikimas nėra stabdomas – gimdyvės bus priimamos. Taip pat ir toliau bus teikiamos ambulatorinės konsultacinės antrinio lygio paslaugos.

Kiek anksčiau Kretingos savivaldybė skelbė ieškanti darbuotojų ligoninei.

Kaip 15min informavo Jolanta Girdvainė, Kretingos rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos pirmininkė, darbuotojai ligoninei buvo atrasti operatyviai.

„Šiuo metu koronavirusu serga 25 ligoninės darbuotojai. Todėl skubiai ieškojome naujų. Džiaugiamės, kad į skelbimą sureagavo apie 20 kandidatų. Dauguma jų – studentai. Jau įdarbintos keturios slaugytojų padėjėjos. Taip per vieną parą suradome žmones, kurie atėjo į karo frontą“, – aiškino ji.

J.Girdvainės teigimu, Kretingos ligoninės pastatas nėra suprojektuotas taip kad būtų galima reguliuoti srautus. Todėl, atsiradus židiniui šioje įstaigoje, nuspręsta pacientus, kurie nėra infekuoti, iškelti tolesniam gydymui į kitas ligonines.

„Džiaugiamės, kad pavyko išsaugoti mūsų Gimdymo skyrių – jame nenustatyta nė vieno koronaviruso atvejo“, – teigė savivaldybės administracijos direktorė J.Girdvainė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius