-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 27 /11:09

Koronavirusas Lietuvoje: nustatyti 1278 susirgimai, 24 žmonės mirė, vienam jų – mažiau nei 40, nauji protrūkiai fiksuoti darželyje, įstaigose, įmonėse

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 1278 nauji koronaviruso atvejai, pranešė Statistikos departamentas. Mirė dar 24 žmonės, pasveiko 1533. Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 179 212 žmonių, 123 562 asmenys pasveiko, 50 863 – tebeserga.
Mobilusis koronaviruso patikros punktas
Mobilusis koronaviruso patikros punktas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Per praėjusią parą izoliuoti 1545 asmenys, iš viso izoliacijoje, įskaitant žmones, kuriems patvirtinta COVID-19 liga, šiuo metu yra 70 445 asmenys.

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y. epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo, šiuo metu registruotas 271 (iš tų atvejų, kurių epidemiologiniai tyrimai atlikti).

Atvejai, fiksuoti protrūkiuose

Naujas protrūkis vakarykštę parą nustatytas Klaipėdos lopšelyje-darželyje „Puriena“ – patvirtinti keturi COVID-19 ligos atvejai, iš kurių du yra antriniai, t. y. šeimose.

Dar vienas naujas protrūkis nustatytas Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centre (du susiję atvejai), taip pat – Vilniaus Markučių dienos veiklos centre. Epidemiologinė diagnostika tęsiama.

Taip pat nauji protrūkiai registruoti Klaipėdos laivų statybos įmonėje, prekybos gaisrų gesinimo įranga įmonėje Vilniuje, Vilniaus transporto įmonėje, Mažeikių pastatų priežiūros įmonėje. Epidemiologinė diagnostika tęsiama.

Tęsiasi protrūkis Molėtų rajono Alantos senelių globos namuose, kur vakar nustatyta 11 COVID-19 ligos atvejų. Visi asmenys yra gyventojai. Nuo sausio vidurio registruota per 30 su šiuo protrūkiu siejamų atvejų.

Dešimt naujų COVID-19 ligos atvejų, nustatytų praėjusią parą, epidemiologų vertinimu, yra susiję su protrūkiu popieriaus ir kartono gamybos įmonėje Šiauliuose. Iš viso su protrūkiu siejama 16 koronavirusinės infekcijos atvejų, registruotų nuo sausio vidurio.

Taip pat tęsiasi protrūkis Kaišiadorių rajone veikiančioje siuvimo įmonėje – su protrūkiu iš viso siejama 12 COVID-19 ligos atvejų, nustatytų per pastarąsias kelias dienas.

Antradienį taip pat registruoti koronavirusinės infekcijos atvejai, susiję su protrūkiais Kalvarijos globos ir užimtumo centre, Marijampolės globos namuose ,,Giedruma“, Kazlų Rūdos socialinės paramos centre, Kybartų pirminės sveikatos priežiūros centre, Mažeikių rajono Plinkšių globos namuose, Rokiškio rajono Skemų socialinės globos namuose, Ukmergės Jasiuliškių socialinės globos namuose.

Taip pat vakarykštę parą patvirtini COVID-19 ligos atvejai, siejami su protrūkiais Telšių rajono Ubiškės mokykloje-daugiafunkciniame centre (iš viso septyni atvejai, įskaitant antrinius šeimose), Ramygalos lopšelyje-darželyje „Gandriukas“ (epidemiologinė diagnostika tęsiama).

Be to, vakar registruoti infekcijos atvejai, susiję su protrūkiu Vilniaus Lakštingalos namuose. Siekiant stabdyti židinio plitimą, NVSC Vilniaus departamento specialistai pateikė rekomendaciją Vilniaus miesto savivaldybei dėl visų darbuotojų ir paslaugų gavėjų ištyrimo. NVSC informuoja, kad per sausio mėnesį COVID-19 liga nustatyta penkiems Vilniaus Lakštingalos namų darbuotojams ir šešiems stacionarizuotiems asmenims, identifikuoti du atskiri protrūkiai.

Taip pat NVSC Vilniaus departamento specialistai vakar lankėsi globos namuose „Senevita“, kur buvo atlikta židinio epidemiologinė diagnostika, teiktos konsultacijos dėl infekcijų prevencijos priemonių taikymo.

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą visoje Lietuvoje, šiuo metu turimais duomenimis, registruotas 141.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Praėjusią parą nuo koronaviruso mirė 30–99 metų žmonės

Iš viso praėjusią parą mirė 15 vyrų ir devynios moterys.

Daugiausia mirusiųjų – aštuoni – priklausė 60–69 metų grupei.

Po šešis mirusius žmones priklausė 70–79 ir 80–89 metų grupėms.

Dviem mirusiesiems buvo nuo nuo 90 iki 99-erių, vienam – nuo 50 iki 59-erių, o dar vienam – nuo 30 iki 39-erių metų.

Statistikos departamentas atkreipia dėmesį, kad „per praėjusią parą mirusiųjų skaičius yra išankstinis ir per kelias dienas padidėja apie 20–40 procentų“.

Į bendrą mirčių statistiką įtrauktos dar keturios mirtys nuo koronaviruso, kai faktinė mirties data yra ankstesnė.

Tai – du vyrai ir dvi moterys. Dviem iš jų buvo nuo 70 iki 79-erių metų, po vieną mirusįjį priklausė 60–69 ir 90–99 metų grupėms.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mobilusis koronaviruso patikros punktas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mobilusis koronaviruso patikros punktas

Ligoninėse gydoma per 1,6 tūkst. COVID-19 pacientų, 176 iš jų – reanimacijoje

Deguonis papildomai tiekiamas 1062 pacientams, dirbtinė plaučių ventiliacija taikoma 100 žmonių.

Per praėjusią parą dėl COVID-19 į ligonines paguldyti 158 pacientai.

Iš viso koronavirusinei infekcijai gydyti skirtos 2722 lovos, 276 iš jų – reanimacijos intensyvios terapijos skyriuose.

Iš 8424 gydytojų, kurių darbovietės teikia paslaugas COVID-19 liga sergantiems pacientams, šiuo metu dėl užsikrėtimo koronavirusu nedarbingų yra 110, izoliacijoje – 46.

Dėl kitų priežasčių laikinai nedirba 612 gydytojų.

Dėl COVID-19 laikinai nedarbingi 355 iš 13 tūkst. 327 slaugytojų, izoliacijoje yra 75.

Dėl kitų priežasčių laikinai nedirba 1074 slaugytojai.

Operatyvūs praėjusios paros COVID-19 pandemijos rodikliai

  • Per praėjusią parą nustatytų naujų atvejų konkretiems žmonėms skaičius: 1278
  • iš jų patvirtinta laboratorinės diagnostikos metodais: 1229
  • Bendras nustatytų atvejų konkretiems žmonėms skaičius: 179 212
  • iš jų patvirtinta laboratorinės diagnostikos metodais: 176 219
  • Per praėjusią parą nuo Covid-19 mirusių asmenų išankstinis* skaičius: 24
  • *Per praėjusią parą mirusių skaičius yra išankstinis ir per kelias dienas padidėja apie 20–40%.
  • Per praėjusią parą registruota Covid-19 mirčių, kurių faktinė data yra ankstesnė: 4
  • Per praėjusią parą padaugėjo nuo Covid-19 mirusių (24+4): 28
  • Bendras Covid-19 mirčių skaičius: 2716
  • Per praėjusią parą pasveikusių asmenų skaičius: 1533
  • Pasveikusių asmenų skaičius: 123 562
  • Sergančių koronavirusu asmenų skaičius: 50 863
  • Per praėjusią parą ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 10 181
  • Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 1 890518
  • Per praėjusią parą vakcinuota pirma skiepo doze: 2044
  • Per praėjusią parą vakcinuota antra skiepo doze: 624
  • Iš viso vakcinuota pirma skiepo doze: 60 352
  • Iš viso vakcinuota dviem skiepo dozėmis: 9666
  • Iš viso laukiančių antros skiepo dozės (60352-9666): 50 686
  • Iš viso panaudota vakcinų (60352+9666): 70 018

Antradienį Lietuvoje patvirtinti 686 nauji koronaviruso atvejai, mirė dar 14 žmonių, pasveiko 2462. Virusas toliau plinta įmonėse, darželiuose, ligoninėse.

Kompanija „AstraZeneca“ padidino Lietuvai ir kitoms Europos Sąjungos narėms planuojamų pristatyti COVID-19 vakcinų kiekius vasariui, BNS informavo Valstybinė vaistų kontrolė tarnyba (VVKT).

Ekonomikos ir inovacijų ministerija pasiūlė datas, kada galėtų pradėti veikti slidinėjimo centrai, grožio salonai ir dalis parduotuvių. Nuo šių verslų atvėrimo būtų pradėtas švelninti įmones sukaustęs dėl COVID-19 plitimo įvestas karantinas. Galutinius sprendimus dėl to turėtų priimti visa Vyriausybė.

Viceministras Vincas Jurgutis 15min sakė, kad ministerija neprisiriša prie šių datų, tačiau nuo vasario 1 dienos siūlo atverti slidinėjimo centrus, o nuo vasario 8 dienos – grožio salonus ir dalį parduotuvių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius