-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 08 /14:51

Koronavirusu susirgo Vilniaus ir Kauno ligoninių pacientai, Antavilių pensionato, KUL ir Kartenos ligoninių darbuotojai

Lietuvoje per parą koronavirusas nustatytas trims asmenims, penktadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM). Nuo epidemijos pradžios patvirtintų ligos atvejų skaičius Lietuvoje siekia 1436. Pasveikusiais laikomi – 765. Dar serga – 618. Nuo koronaviruso mirė 49 žmonės. Koronavirusu susirgo Vilniaus klinikinės ligoninės pacientas, Antavilių pensionato, KUL ir Kartenos ligoninių darbuotojai.
COVID-19 korpusas Panevėžio ligoninėje iš vidaus
COVID-19 korpusas Panevėžio ligoninėje iš vidaus / Rimvydo Ančerevičiaus nuotr.

Trečiadienį dėl įtariamo COVID-19 ištirti 8101 ėminiai. Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 172191.

Ketvirtadienį spaudos konferencijoje sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga tikino, kad karantino režimas gali išlikti visą vasarą.

Tuo metu Klaipėdos hospise nuo koronaviruso pasveiko mažiausiai 12 pacientų, tarp jų 94 metų moteris.

Svarbiausias penktadienio naujienas apie koronaviruso pandemiją skaitykite žemiau:

Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

Respublikinėje Kauno ligoninėje koronavirusu užsikrėtė dar viena pacientė

14:51

Respublikinėje Kauno ligoninėje koronavirusas nustatytas dar vienai pacientei, BNS penktadienį informavo gydymo įstaiga.

„Koronaviruso infekcijos atvejis nustatytas pacientei, gydytai toje pačioje palatoje, kurioje buvo fiksuotas pirmasis atvejis“, – BNS sakė ligoninės atstovė Jūratė Kuzmickaitė.

„Atkreipiame dėmesį, kad šios pacientės testas, atliktas gegužės 4-ąją, buvo neigiamas, tačiau atliekant tyrimus pakartotinai visiems aukštos rizikos stebimiems pacientams, gautas teigiamas atsakymas“, – pridūrė ji.

Anot J.Kuzmickaitės, Respublikinėje Kauno ligoninėje iš viso nustatyti septyni infekcijos atvejai: šešiems Vidaus ligų skyriaus pacientams ir vienam personalo darbuotojui.

„Šiuo metu saviizoliacijoje yra 32 personalo darbuotojai, juos pakeitė kolegos, neturėję rizikingų kontaktų“, – kalbėjo ligoninės atstovė.

Pasak jos, visi pacientai, kuriems buvo nustatyta infekcija, perkelti specializuotam gydymui į Kauno klinikinę ligoninę, o darbuotojas, kuriam patvirtintas koronavirusas, simptomų nejaučia – jis saviizoliuojasi namuose.

Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje koronavirusas nustatytas pacientui

13:16

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) informuoja, kad Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje gydytam pacientui nustatyta koronavirusinė infekcija (COVID-19). Imtasi visų veiksmų šiai situacijai suvaldyti. Epidemiologinis tyrimas tęsiamas.

Kaip informavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai, pacientas šiuo metu gydomas Santaros klinikose, jis dėl savo amžiaus priklauso rizikos grupei.

Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje dirba NVSC specialistai, nustatinėjami su pacientu kontaktavę darbuotojai, pacientai. Nuspręsta, kad į ligoninės Vidaus ligų skyrių nebus priimti nauji ligoniai.

KUL koronavirusu užsikrėtė darbuotojas, Kartenoje – keturi

12:37

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL) koronavirusas nustatytas ligoninės darbininkui, Kartenos palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje – keturiems saviizoliacijoje buvusiems darbuotojamspenktadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

„Yra ir Klaipėdos universitetinėje ligoninėje vienas žmogus. Jis gyvena Klaipėdos rajone, nėra klaipėdietis. O dėl Kartenos – tai yra iš buvusių saviizoliacijoje keturių asmenų, jie yra vidiniai kontaktai ir kada buvo padaryti tyrimai, keturiems nustatytas virusas yra“, – BNS sakė NVSC Klaipėdos departamento vadovas Raimundas Grigaliūnas.

Pasak jo, šiuo metu aiškinamasi, su kuo šie asmenys kontaktavo.

KUL užsikrėtė darbininkas, todėl manoma, kad su pacientais kontakto jis neturėjo.

„Yra darbininkas. Daugiau aplinkybių, kiek ir kokie kontaktai, neturime“, – sakė R. Grigaliūnas.

NVSC Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė spaudos konferencijoje taip pat pranešė, jog susirgo Vilniaus miesto klinikinės ligoninės pacientas.

Daugiau naujienų iš Sveikatos ministerijos konferencijos skaitykite čia.

Dėl koronaviruso ligoninėse gydomi 98 asmenys, 11 iš jų – reanimacijoje

12:24

Penktadienio duomenimis, dėl koronaviruso sukeltos infekcijos ligoninėse gydomi 98 pacientai, 11 iš jų – reanimacijoje.

„Hospitalizuota šiuo metu yra 98 pacientai, iš jų reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuose gydomi 11, penki yra ventiliuojami ir 24 gydomi su deguonies kaukėmis“, – penktadienį spaudos konferencijoje pranešė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė.

Daugiau naujienų iš Sveikatos ministerijos konferencijos skaitykite čia.

Patvirtinti koronaviruso atvejai: Lietuva – 1436, Latvija – 928, Estija – 1725

12:05

Baltijos šalyse iki penktadienio vidurdienio iš viso patvirtinti 4089 užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejai, 49 mirtys užfiksuotos Lietuvoje, 56 – Estijoje, 18 – Latvijoje, rodo BNS iš oficialių institucijų surinkti duomenys.

Lietuva: patvirtinti 1436 atvejai, atliktas 172 tūkst. 191 tyrimas, mirė 49 žmonės.

Latvija: patvirtinti 928 atvejai, atlikti 73 tūkst. 16 tyrimų, mirė 18 žmonių.

Estija: patvirtinti 1725 atvejai, atlikti 61 tūkst. 767 tyrimai, mirė 56 žmonės.

Galutiniai populiacijos tyrimo rezultatai: išsityrė 3762 žmonės, teigiamo atsakymo sulaukė tik vienas

11:26

Ištyrus likusius pirmojo proaktyvaus, ilgąjį savaitgalį organizuoto tyrimo ėminius, koronavirusinė infekcija (COVID-19) patvirtinta tik vienam žmogui. Jam tyrimas paimtas Vilniuje. Nuo gegužės 1 d. iki gegužės 3 d. dešimtyje savivaldybių išdalinta beveik 9 tūkst. kvietimų, pasitikrino 3762 žmonės. 

Daugiau apie tai skaitykite čia.

Koronavirusu užsikrėtė dar dvi Antavilių pensionato darbuotojos

10:39 Atnaujinta 11:15

Koronavirusu užsikrėtė dar dvi Antavilių pensionato darbuotojos, BNS informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

„Iš trijų naujai nustatytų atvejų du užfiksuoti Antavilių pensionate“, – penktadienį BNS sakė Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė.

Anot jos, dar nėra aišku, kaip moterys užsikrėtė bei su kuo turėjo sąlytį.

„Šiuo metu vietoje atliekamas vertinimas“, – teigė G.Megelinskienė.

Kaip BNS sakė Antavilių pensionato direktoriaus pavaduotoja Birutė Šarakauskienė, abi darbuotojos ir dirbo, ir gyveno įstaigos patalpose, todėl už įstaigos ribų virusu užsikrėsti negalėjo.

„Jos dirba nuo balandžio 28 dienos tokiu režimu, kai gyvena ir dirba konkrečiame skyriuje. (...) Galim tik numanyti, kad kažkuris gyventojas yra užsikrėtęs ir jos nuo jo užsikrėtė, nes jos nebuvo išėjusios“, – teigė įstaigos atstovė.

„Gyventojai buvo testuoti, bet yra toks dalykas kaip inkubacinis periodas, todėl testas galėjo būti neigiamas“, – pridūrė ji.

Paklausta, ar negalėjo būti taip, jog pačios darbuotojos sirgo, tačiau, kaip ir gyventojams, testai rodė neigiamus atsakymus, B.Šarakauskienė tokį variantą atmetė.

„Jos neturėjo jokio kontakto su sirgusiais asmenimis, buvo atrinktos darbuotojos, kurios jokio kontakto neturėjo“, – kalbėjo ji.

B.Šarakauskienė sako, kad moterys pirmuosius simptomus pajuto ketvirtadienį.

„Vakar jos pajuto simptomus, tie simptomai nebuvo labai išreikšti, bet jie atsirado, todėl buvo iškviesta greitoji pagalba ir jos nuvežtos į Santaros klinikas“, – sakė įstaigos atstovė.

Jos teigimu, užsikrėtusios darbuotojos turėjo sąlytį su 5 asmenimis, kurie šiuo metu tiriami.

Per parą – trys nauji užsikrėtimo atvejai

10:12

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) gegužės 8 d. duomenimis:

  • Patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms: 1436
  • Sergančių žmonių skaičius: 618
  • Per vakar dieną patvirtintų naujų COVID 19 susirgusių žmonių skaičius: 3
  • Mirusių nuo COVID 19 žmonių skaičius: 49
  • Užsikrėtusieji koronavirusu, mirę dėl kitų priežasčių: 4
  • Pasveikusių žmonių skaičius: 765
  • Izoliacijoje esančių žmonių skaičius:  284
  • Paveiktomis teritorijomis laikomos visos šalys

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos gegužės 8 d. 7 val. duomenimis:

  • Per vakar dieną ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 8101
  • Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 172191

LABORATORIJŲ DARBAS: tyrimų srautai šalies laboratorijose. Ši lentelė rodo laboratorijų darbą, tyrimų srautus, atlikimo apimtis už paėjusią dieną. Tai yra atlikti tyrimai, o ne nauji atvejai. 

Laboratorijų darbas
Laboratorijų darbas
Paskutinis atnaujinimas 2020-05-08 10:12

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius