Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 11

Koronavirusas nustatytas Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijoje, patalpos dezinfekuotos

Koronavirusas buvo patvirtintas Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijos Blindžių g. pradinukų padalinio moksleiviui, penktadienį mokyklos feisbuko paskyroje pranešė įstaigos direktorius Rimantas Remeika.
Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijos moksleiviui nustatytas koronavirusas
Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijos moksleiviui nustatytas koronavirusas / Feisbuko nuotr.

Anot jo, mokykloje penktadienį atlikta dezinfekcija, o klasė, kurioje mokėsi susirgęs mokinys, nuo pirmadienio dvi savaites mokysis nuotoliniu būdu.

„Kai vaikai nesimoko – ruošiame mokyklą pirmadieniui! Klasė, kurioje nustatytas susirgimo atvejis, nuo pirmadienio, dvi savaites, mokysis nuotoliniu budu. O mes atliekame kruopštų mokyklos patalpų valymą ir dezinfekciją“, – pranešė mokyklos direktorius Rimantas Remeika.

Įstaigos direktoriaus teigimu, ugdymo organizavimas mokykloje nesikeičia, išskyrus klasę, kurioje buvo patvirtintas koronaviruso atvejis.

Įrašo komentaruose, klausiamas tėvų, mokyklos direktorius nurodė, kad užsikrėtęs moksleivis bendravo su iš užsienio grįžusiu tėvu, vos tik vaikas pajuto koronaviruso simptomus į mokyklą jis nėjo.

Koronavirusas mokyklose pastaruoju metu plinta vis labiau. Penktadienį susirgimo atvejis patvirtintas Panevėžio „Vilties“ progimnazijoje.

Ketvirtadienį COVID-19 atvejai nustatyti dar dviejose Vilniaus mokyklose – susirgo M.Mažvydo progimnazijos pradinukas ir Gabijos progimnazijos moksleivis. Abiejų mokinių klasės nuo ketvirtadienio mokosi nuotoliniu būdu.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento direktorės Rolandos Lingienės teigimu, ketvirtadienio duomenimis, COVID-19 infekcija užfiksuota 21 ugdymo įstaigoje, iš kurių du yra darželiai. Atvejų yra 25, iš jų 18 mažamečių ir 7 personalo nariai – keturi ugdymo procese dalyvaujantys ir trys darbuotojai, kurie neturi tiesioginio sąlyčio su ugdytiniais. Tačiau, R.Lingienės teigimu, visi jie užsikrėtė ne šiose įstaigose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius