Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 10 /11:28

Koronavirusas Panevėžio ligoninėje: susirgęs urologas kolegų ir pacientų neužkrėtė

Penktadienį Respublikinė Panevėžio ligoninė pranešė, kad pirminiai tyrimai rodo, jog Urologijos skyriuje dirbęs ir COVID-19 susirgęs medikas kolegų ir pacientų neužkrėtė. Pats medikas gydosi namuose, jo savijauta gera, gydytojo šeimos nariai neužsikrėtė.
Arvydas Skorupskas
Arvydas Skorupskas / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Spaudos konferenciją iš Panevėžio stebėkite čia:

VIDEO: A.Skorupskas apie medikų tyrimų rezultatus ir COVID-19 testavimo galimybes Panevėžyje

Ligoninės direktorius Arvydas Skorupskas tikino, kad penktadienį sueina keturios savaitės, kai Lietuva karantine.

„Paskutinė savaitė gana rami“, – teigė ligoninės vadovas. Anot jo, šiandien ligoninėje guli du COVID-19 pacientai. Vienas iš jų gauna deguonies, o dar vienas pacientas gydomas Santaros klinikose, Vilniuje. Jo būklė sunkesnė.

„Dar keturis pacientus turime laukiančius su įtariama COVID-19 infekcija“, – sakė jis ir vylėsi, kad atsakymus gaus dar penktadienį.

Pasak A.Skorupsko, kol kas COVID-19 diagnozuotas vis dar vieninteliam ligoninės medikui.

„Jis namuose serga, savijauta yra gera, labai džiaugėsi, kad kitiems šeimos nariams infekcija nepatvirtinta, gauti neigiami atsakymai“, – teigė vadovas.

Neigiami pirmieji testai buvo ir keturiems pacientams. Vienas jau sulaukė ir pakartotinio neigiamo tyrimu, trys likę, tikimasi, pakartotinio testo rezultatus gaus penktadienį.

Pakartotinio testavimo penktadienį laukia 23 darbuotojai, kontaktavę su užsikrėtusiu kolega. „Esant neigiamam rezultatui, jie keliaus namo“, – sakė A.Skorupskas.

Pasak vadovo, medikų susirūpinimas dėl apsaugos priemonių yra perdėtas. Išvis ligoninėje jau tirti 411 darbuotojų. Per ateinančias dvi savaites ketinama ištirti visus be išimties darbuotojus.

A.Skorupskas tikino, kad jau artimiausiu metu planuojama pradėti koronaviruso tyrimus Panevėžyje, jei tik pavyks gauti patvirtinimus, kad visi kriterijai išpildyti ir laboratorija gali pradėti veikti.

„Kad jie bus atliekami Panevėžio ligoninėje, galima pasakyti tvirtai, tik tiksliai negaliu pasakyti, kada. Artimiausiu laiku“, – teigė jis.

Ligoninės kapelionas Pavelas Andžejevskis pasakojo, kad jo tarnystė šiuo metu yra būti šalia medikų ir pacientų, melstis už juos.

„Gal nereikia, kad aš ką sakyčiau, mokyčiau, bet kad būčiau“, – kalbėjo jis ir pridūrė, kad paguodos žodžio, juokelio ar tiesiog supratimo medikams dabar labai reikia.

Ligoninė šią savaitę pranešė, kad balandžio 5 d. ligoninės Urologijos skyriuje buvo nustatytas pirmas medicinos darbuotojo susirgimas COVID-19. Tai pirmas susirgęs medikas šioje gydymo įstaigoje.

Ligoninės direktorius Arvydas Skorupskas nurodė, kad be Urologijos skyriaus pacientų tiriami ir 23 skyriaus darbuotojai, jie visi buvo karantinuoti.

Iš viso Lietuvoje šiuo metu užfiksuota 17 mirčių nuo šio naujojo viruso, užsikrėtusiųjų skaičius penktadienį ryte siekė 999.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius