-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 20

Koronavirusas pasiekė Klaipėdos dvasininkus: vienas vis dar ligoninėje

Per pasaulį siaučiantis COVID-19 palietė uostamiesčio dvasininkų bendruomenę: trys jų buvo atsidūrę ligoninėje. Vieno būklė vis dar sudėtingesnė, tačiau džiaugiamasi, kad jam vis gerėja.
Sekmadieninės mišios
Bažnyčioje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Du mūsų bendruomenės nariai jau namuose. Dar gydosi pagal gydytojų rekomendacijas. Vienas vis dar ligoninėje, tačiau ir jo reikalai šviesėja. Taip kaip buvo prieš savaitę – jau šviesiau, tikrai šviesiau ir linksmiau“, – teigė Klaipėdos šv. Kazimiero parapijos klebonas Rolandas Karpavičius.

Jis tikino negalvojęs ir neanalizavęs, kaip galėjo virusas pasklisti.

„Tarnystėje mes saugomės: priimame žmones su kaukėmis, laikomės atstumų. Juk ir susitikimų yra apribota iki minimumo. Jei ir ateina žmonės, būna jie su kaukėmis“, – kalbėjo pašnekovas.

Klebonas pasakojo, kad neretai ryšys su parapijiečiais palaikomas telefonu. Tikintieji, paskambinę į raštinę, gali išgirsti dvasininkų balsą ir pasitarti neraminančiais klausimais.

„Šis laikas sudėtingas. Sakyčiau, kad tai atakų prieš viltį metas ir ši pandemijos situacija duoda galimybę toms atakoms pasireikšti“, – kalbėjo R.Karpavičius.

Artėjant Advento laikotarpiui klebonas linkėjo visiems saugaus laukimo.

Klaipėdoje sergamumas koronavirusu – vienas didžiausių Lietuvoje. Čia 100 tūkst. gyventojų per pastarąsias 14 dienų teko per 1,2 tūkst. atvejų. Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, kur guldomi sudėtingesnės būklės pacientai, penktadienio duomenimis buvo hospitalizuoti 102 asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius