Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 12

Koronavirusas plinta baruose ir renginiuose, bet Vyriausybė didina leidžiamą dalyvių skaičių, atveria sienas daugiau užsieniečių

Koronaviruso židiniais pastaruoju metu virsta barai ir renginiai, daugėja įvežtinių atvejų, tačiau Vyriausybė trečiadienį laikosi plano ir nuo kitos savaitės didina renginių uždarose erdvėse dalyvių skaičių iki 600 bei leidžia į Lietuvą be apribojimų atvykti daugiau užsieniečių. Epidemiologai sako, kad kol kas plitimas renginiuose nėra kritinis.
Lino Adomaičio koncerto Kaune akimirka
Lino Adomaičio koncerto Kaune akimirka / Dariaus Ruzgio nuotr.

Pagal trečiadienį Vyriausybės patvirtintą tvarką, nuo rugpjūčio 16 d. iki 2020 m. rugpjūčio 31 d. renginiai uždarose erdvėse gali vykti, kai renginyje dalyvauja ne daugiau nei 600 žiūrovų, o atvirose erdvėse gali vykti, kai renginyje dalyvauja ne daugiau nei 1 000 žiūrovų.

Iki šiol uždarose erdvėse buvo leidžiama dalyvauti 500 žmonių.

„Nuo rugsėjo 1-osios planuojama dalyvių skaičiaus neriboti“, – svarstant siūlymą teigė vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė. Dėl to Vyriausybė dar turės apsispręsti ateityje.

Nutarimas didinti renginių dalyvių skaičių priimtas nepaisant to, kad pastarosiomis dienomis viruso protrūkiai fiksuoti baruose, kuriuose vyko ir renginių.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro vertinimu, toks plitimas nėra kritinis.

„Šiuo metu, taip, yra keli protrūkiai – vienas Vilniaus bare, kur keli atvejai nustatyti, kitas Kaune. Tokie pavieniai protrūkiai yra, bet vis dėlto kažkokio kritinio plitimo, susijusio su renginiais, susibūrimo vietomis, kol kas nematome. Aišku, manau, kad bus nuolat reaguojama į situaciją, ji yra vertinama, ir jei būtų poreikis, tikrai būtų priimami atitinkami sprendimai“, – 15min trečiadienį sakė NVSC atstovė Ginreta Megelinskienė.

Išimtys dėl situacijos Baltarusijoje

Taip pat Vyriausybė pratęsė sienų kontrolę oro ir jūrų uostuose iki rugsėjo 14 dienos.

Be to, nutarta be apribojimų leisti į Lietuvą atvykti užsieniečiams ypatingais humanitariniais tikslais, jei leidimą duos Vidaus reikalų ministerija.

R.Tamašunienė neslėpė, kad šis pakeitimas susijęs su situacija Baltarusijoje.

Be apribojimų į Lietuvą bus leidžiama atvykti užsienio studentams ir investuotojams.

Išimtis taip pat siūloma numatyti sporto medicinos personalo darbuotojams, partnerystę su Lietuvos piliečiais užsienyje įregistravusiems užsieniečiams.

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika siūlė leisti be apribojimų atvykti ir statybų sektoriaus atstovams, tačiau premjeras tikino, kad toks siūlymas naujas, niekur nepristatytas, ir paragino kol kas jo nė nesvarstyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius