Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 23

Koronavirusu užsikrėtęs Radviliškio ūkininkas spėjo aplankyti gimines ir pamedžioti, o dabar vienintelis gydosi namie

Kol Radviliškio rajono meras konservatorius Antanas Čepononis pirmadienį suko galvą, kaip ištirti, ar ne nuo koronaviruso naktį mirė senyvo amžiaus rajono gyventojas, paaiškėjo, kad kitam gyventojui koronavirusas diagnozuotas dar praėjusią savaitę. Šis asmuo vienintelis Lietuvoje yra išleistas gydytis namuose, tačiau meras apie jį išgirdo tik iš žiniasklaidos.
Patikros akimirka
Patikros akimirka / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, koronavirusas nustatytas asmeniui, kuris kovo 13 dieną iš Meksikos per Stambulą atskrido į Vilnių.

Jis nesiizoliavo, iškart po kelionės apsilankė pas giminaitę Šiauliuose, o savaitgalį dalyvavo medžioklėje Šniukonių kaime, o po kelių dienų pats prisistatė į ligoninę Šiauliuose.

Aš dabar pats susinervinau.

Čia atlikus tyrimus, vyras buvo išleistas gydytis namuose. Toks sprendimas, anot Respublikinės Šiaulių ligoninės vadovo Remigijaus Mažeikos, buvo priimtas atsižvelgiant į lengvą paciento būklę bei tinkamas sąlygas saviizoliacijai namie.

Radviliškio meras A.Čepononis 15min pirmadienį sakė nieko negirdėjęs apie tai, kad koronavirusas pasiekė jo valdomą rajoną.

„Šiandien buvo mums skelbiama, kad Radviliškyje atvejo dar nėra. Keistai skamba. Aš dabar pats susinervinau“, – pirmadienį stebėjosi jis.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Antanas Čepononis
Alvydo Januševičiaus nuotr./Antanas Čepononis

Pasak jo, pirmadienį pasitarime buvo aiškinamasi, kaip atlikti koronaviruso tyrimus šiąnakt mirusiam senoliui, mat esą jis jautė panašius simptomus ir bandoma padaryti viską, kad koronavirusu neužsikrėstų su juo bendravę medikai.

„Turėjome vieną mirtį. Tai tų atsakymų laukiame, nes išvežė tyrimui mėginį. Jis buvo tam tikrą laiką lyg su širdies skausmu, paskui temperatūra, bet kalbėjau su Ukmergės meru, teiravausi, kaip nustatyti virusą po mirties. Visą algoritmą susidėstėme šiam atvejui, kas būtų, jeigu būtų. Rytoj žinosime atsakymą. O apie šitą tai nieko nežinojau“, – sakė meras.

Pasak jo, saugomasi nuo bet kokio atvejo, nes norima apsaugoti medikus.

Netrukus jis pažadėjo pasidomėti, kam koronavirusas rajone jau yra nustatytas. Po kelių minučių meras jau siuntė savivaldybės darbuotojus aplankyti namuose virusą besigydančio vidutinio amžiaus asmens.

„Tai yra mūsų rajono gyventojas. Jis grįžo iš Meksikos per Stambulą, aplankė giminaičius, nuvyko į Šiaulius. Dėl medžioklės nežinau, nes dar su juo nekalbėjau. (...) Jis, jeigu buvo medžioklėj, tai galėjo būt tik bokštelyje, nes kitokios medžioklės nevyksta, o bokštelyje sėdi vienas žmogus.

Jie su žmona gyvena kaime, turi nuosavą namą, tai gydosi jis namuose, nes būklė visiškai stabili.

Jie su žmona gyvena kaime, turi nuosavą namą, tai gydosi jis namuose, nes būklė visiškai stabili. Mūsų štabo žmonės važiuoja pasižiūrėti, ar viskas gerai, ar laikomasi saviizoliacijos. Pažįstu puikiai tą žmogų. Žemdirbys“, – teigė A.Čepononis.

Jis tikino apie atvejį pranešimą iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro gavęs jau po to, kai sulaukė 15min klausimų.

Pirmadienį skelbta, kad Lietuvoje jau fiksuoti 154 koronaviruso atvejai. Vienas žmogus mirė, vienas pasveiko. Vieninteliam Radviliškio rajono gyventojui koronavirusą leista gydytis namuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius