Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 21

Koronavirusu užsikrėtęs Telšių rajono gyventojas kelias dienas vaikščiojo po miesto parduotuves

Dar kovo 16 d. pranešta, kad nustatytas pirmasis koronaviruso atvejis Telšiuose. Tuomet skelbta, kad vidutinio amžiaus vyras grįžo iš Dominikos Respublikos, yra izoliuotas ir gydomas Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, saviizoliavosi ir kontaktą turėjęs asmuo, izoliuoti ir greitosios medicinos pagalbos darbuotojai, kontaktavę su sergančiuoju. Tačiau iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro paskelbtos informacijos matyti, kad užsikrėtęs telšiškis kelias dienas vaikščiojo po miesto parduotuves, kitas viešas vietas.

„Su dideliu nusivylimu pranešu, jog šiandien oficialiai patvirtintas pirmasis COVID-19 užsikrėtimo atvejis Telšių rajono gyventojui. Tai vidutinio amžiaus vyras, kuris grįžo iš Dominikos Respublikos, o šiuo metu izoliuotas ir gydomas Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. Paciento būklė patenkinama. Saviizoliavosi ir kontaktą turėjęs asmuo. Renkama visa epidemiologinė informacija.

Taip pat informuoju, kad greitosios medicinos pagalbos darbuotojai, kontaktavę su sergančiuoju, yra izoliuoti.

Prašau visų veikti koordinuotai. Dabar ypač reikalingas kiekvienas iš mūsų. Atėjo laikas įrodyti, kad tik veikdami išvien galime laimėti šį karą“, – kovo 16 d. feisbuke parašė Telšių rajono meras Kęstutis Gusarovas.

Tačiau tik dabar paaiškėjo, kad asmenų, kuriems galėjo kilti grėsmė užsikrėsti, galėjo būti daug daugiau. Nacionalinis visuomenės sveikatos centras atnaujino COVID-19 atvejų epidemiologinio tyrimo rezultatus, iš kurių matyti, ką veikė ir kur bei kada buvo koronavirusu užsikrėtęs telšiškis.

Kur ir kada lankėsi užsikrėtęs telšiškis?

Asmuo kovo 2 d. parskrido į Varšuvos oro uostą reiso numeris LO6306.

Kovo 3 d. agentūros „Aisčiai“ autobusiuku grįžo iš Lenkijos. Šeimos narys parsivežė nuo autostrados, Kryžkalnio.

Kovo 6 d. vyko į „Norfos“ vaistinę (Luokės g. 76, Telšiai) ir į „Norfos“ maisto prekių parduotuvę

Kovo 6 d. susitiko su kaimynais.

Kovo 10 d. vyko į parduotuvę „Maxima“ (S. Daukanto g. 1, Telšiai).

Kovo 11 d. vyko pasivaikščioti prie Ilgio ir Germanto ežero Telšių rajone.

Kovo 11 d. vyko į prekybos centrą „MON“ apie 16 val. (Kauno g. 21, Telšiai).

Kovo 11 d. lankėsi prekybos centre „Lidl“ (Luokės g. Luokės g. 74A, Telšiai).

Kovo 12 d. Vyko į „Norfos“ vaistinę ir į „Norfos“ maisto prekių parduotuvę (Luokės g. 76, Telšiai).

Kovo 13 d. vyko į prekybos centro „Norfa“ aikštelę susitikimui (Luokės g. 76, Telšiai).

Kovo 14 d. skambino 112 ir 1808.

Kovo 15 d. atvyko greitosios automobiliu į Telšių regioninės ligoninės priėmimo skyrių.

Kovo 15 dieną paguldytas į Klaipėdos universitetinę ligoninę.

Kokių priemonių imasi Telšiai?

Telšių rajono savivaldybė rimtai reagavo į koronaviruso grėsmę. Telšiuose skubiai įrengtas mobilus koronaviruso tyrimo punktas. Laukiama tik tepinėlių ir leidimo iš Sveikatos apsaugos ministerijos.

Telšių rajono savivaldybės nuotr./Telšiuose mobilus koronaviruso tyrimo punktas visiškai pasirengęs pradėti veiklą
Telšių rajono savivaldybės nuotr./Telšiuose mobilus koronaviruso tyrimo punktas visiškai pasirengęs pradėti veiklą

Kiekvieną dieną sulaukiama pranešimų apie saviizoliacijos nesilaikančius asmenis: pilietiški Telšių rajono gyventojai praneša apie iš užsienio grįžusį ir viešose erdvėse besilankantį kaimyną, bendradarbį ar jo šeimos asmenis. Į pranešimus reaguoja Viešosios tvarkos užtikrinimo skyriaus darbuotojai.

Sulaukus pranešimų apie Dūseikių kaimo gyventoją bei du Rainių kaimo gyventojus, grįžusius iš Vokietijos ir nesilaikančius saviizoliacijos, Viešosios tvarkos užtikrinimo skyriaus specialistai nuvyko į asmenų gyvenamąsias vietas ir įspėjo apie gresiančią atsakomybę:

✅asmenys, nesilaikantys saviizoliacijos reikalavimų, atsisakantys tirtis, gali būti baudžiami pagal Administracinių nusižengimų kodekso 45 str. (skiriama bauda nuo 300 iki 560 eurų).

✅už pažeidimus, sukeliančius pasekmes kitų asmenų sveikatai, numatyta baudžiamoji atsakomybė pagal Baudžiamojo kodekso 277 straipsnį: asmuo gali būti baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu.

Taip pat savivaldybės įmonė „Telšių butų ūkis“ dezinfekuoja daugiabučius namus.

Grindys yra išpurškiamos dezinfekciniu skysčiu 0,1% natrio hipochloritu (naudojamas 5% koncentracijos buitinis baliklis ir skiedžiamas santykiu 1:50). Paviršius, kuriuos gali sugadinti natrio hipochloritas (durų rankenos, turėklai, jungtukai, pašto dėžučių liečiamos vietos) valomos 70% koncentracijos etanoliu.

Dezinfekavimas mažina koronaviruso grėsmės plitimą.

Viešosios tvarkos užtikrinimo skyriaus darbuotojai tikrina, kaip prekybininkai laikosi draudimų, o taksi vairuotojai, pavėžėjimo paslaugas teikiantys asmenys bei autobusų vairuotojai – saugumo reikalavimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius