Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 23

Koronavirusu užsikrėtęs vilnietis Mantas išbandė „algoritmą“: „Jis neveikia“

Iš Dominikos Respublikos prieš daugiau kaip savaitę grįžęs Mantas nė iš tolo nepanašus į sunkų ligonį. Nepaisant sveikos išvaizdos ir geros nuotaikos jam nustatyta teigiama koronaviruso diagnozė. Susidūręs su garsiuoju „algoritmu“ ir pamatęs kokios ydos sistemoje, vyras nusprendė netylėti ir papasakoti savo ligos istoriją viešai.

Dominikos Respublikoje leidęs laiką, į Lietuvą kovo 14 dieną grįžęs vyras saviizoliavosi. Tą padarė ir kartu keliavę draugai.

„Savaitę praleidę namuose žiniasklaidoje perskaitėme, kad kartu su mumis keliavę asmenys yra ligoninėje ir jiems nustatyta teigiama diagnozė. Nuo to laiko pradėjome laukti kada kas nors su mumis susisieks, pasakys, kaip elgtis toliau. Nes buvome artimų kontaktų sąraše su žmonėmis kuriems patvirtinta diagnozė“, – pasakoja Mantas.

Pamatęs, kad nieko panašaus nevyksta, o pats pajuto lengvus peršalimo simptomus, vyras nusprendė skambinti į karštąją liniją 1808 ir „prisiduoti“. Pasak jo, jam prasidėjo lengvas karščiavimas – 37,1-37,2 laipsnio, užgulė nosį.

„Paskambinus 1808 teko ilgai derėtis, kad gaučiau vietą. Penktadienį pavyko „laimėti loteriją“ ir gauti leidimą tyrimui, kuris buvo atliktas šeštadienį, – pasakoja keliautojas. – Vakar pats pasitikrinau „esveikata“ svetainėje, čia jau buvo įrašas, kad COVID-19 testas yra teigiamas.

Labai gaila, bet pasirodo mūsų sistema neveikia. Po to, kai pasitikrinau savo rezultatus pats, praėjo daugiau kaip para, o nuo to laiko kai mūsų kompanijoje buvo nustatytas pirmas atvejis su manim niekas net nebandė susisiekti. Nesiteiravo, kokia mano būklė ar aš bendravau su kuo nors.“

Klaipėdoje gydoma kartu keliavusi šeima, jai virusas nustatytas kovo 18 dieną. Kitiems virusas diagnozuotas 20 dieną. Vyras sako, kad „algoritmas“ nesuveikė. Visi keliautojai buvo artimam kontaktų rate, tačiau iki šiol niekas nesusisiekė, informuodami apie riziką.

Maža to, net ne visi kartu po Dominikos Respubliką keliavę keliautojai patikrinti, keturiems žmonėms vis dar nepavyksta gauti testo. Šiuo metu net penki žmonės iš bendros keliautojų grupės jau turi teigiamus testo rezultatus.

Pasak Manto, jis šiuo metu jaučiasi puikiai ir pripažįsta, kad tokių kaip jis gali būti labai daug.

„Dėl ko ir ryžausi šnekėti, nes manau, kad tokių puikiai besijaučiančių kaip aš tikrai yra ne vienas ir ne du, ir ne vienas ir ne du dabar vaikščioja gatvėmis, nes nejaučia jokių simptomų. Todėl norėčiau visus paraginti likti namuose, nes jūs galit nieko nejausti, o nešioti virusą“, – sakė Mantas.

Plačiau žiūrėkite vaizdo interviu:

VIDEO: Koronavirusu sergantis Mantas: „Mūsų valdžia jau per daug meluoja, tai bent mes nemeluokim vieni kitiems“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius