Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 20

Košmaras „Vienkiemyje“: išsiliejusi upė apsėmė pirtis, pasiglemžė baldus ir gyvūnus

„Negandos ir vėl užpuolė...“, – socialiniame tinkle skelbia sodybos „Vienkiemis“ šeimininkai, publikuodami be žado paliekančią nuotrauką, kurioje matyti vandenyje paskendusi sodybos teritorija.
Išsiliejusi Akmenos upė užtvindė sodybą „Vienkiemis“
Išsiliejusi Akmenos upė užtvindė sodybą „Vienkiemis“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Potvynis Kretingos pašonėje, Padvarių kaime, esančioje be galo populiarioje sodyboje, veikiančioje jau 20 metų, kilo šiąnakt patvinus Akmenos upei. Sekmadienį Klaipėdos regioną skalavo nepertraukiamas lietus, ėmė tvinti gatvės, kiemai.

„Ne visa teritorija apsemta, tačiau visas upės slėnis. Mūsų patalpų daug, vanduo palietė pirtis, namelius, pavėsines. Karčiama dirba įprastai“, – 15min sakė sodybos direktorė Jolanda Šoblinskienė, prisimindama, jog labai didelis potvynis juos buvo užklupęs prieš 13 metų, 2004-aisiais.

„Tada buvo stipriau truputėlį, bet negaliu pasakyt, kas bus šiąnakt. Tokių dalykų negali lyginti, – sakė direktorė. – Viskas išplaukę, visa teritorija nuniokota, baldai nunešti, padaryta nuostolių nemažai. Pirtys visos apsemtos, ką tik po remonto buvo, pertvarkytos. Kol kas nuostolių neskaičiuojame, žiūrime, ką galime padaryti. Šiai dienai gelbėjam gyvūnus, bet, deja, išgelbėjom ne visus“.

Pasak J.Šoblinskienės, dar sekmadienio vakarą, apie 21.30 val., upė tekėjo savo vaga. Jau daug vakarų darbuotojai stebi, jog vandens lygis kiek pakilęs, tačiau niekas nesitikėjo, kad taip staiga ir stipriai vanduo ims semti „Vienkiemio“ teritoriją.

„Namukai užlieti, jų nedraudė dėl to, kad nendrių stogai ir upė šalia. Nuostolių bus tikrai nemažai“, – sunerimusi kalbėjo moteris.

Prieš savaitę, kuomet Klaipėdos gatvės ir kiemai tapo ežerais bei upėmis,„Vienkiemyje“ vandens nebūta. Moteris svarsto, jog po tokio gausaus lietaus iš laukų ir kitų šaltinių subėgęs vanduo dabar pasiekė jų sodybą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius