-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 08

Kovo 11-ąją Klaipėdoje iškils rekordinio dydžio Gedimino stulpai

Nepriklausomybės atkūrimo dieną Klaipėdos Atgimimo aikštėje iškils milžiniško dydžio Gedimino stulpai, pretenduosiantys į Lietuvos rekordus.
Klaipėdiečiai trispalvėmis papuošė Jono kalną.
Klaipėdiečiai trispalvėmis prieš kelerius metus buvo papuošę Jono kalnelį. / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Iš metalinių konstrukcijų sumontuoti Gediminaičių stulpai sieks maždaug devynis metrus aukščio ir bus 24 m pločio. Konstrukcijos iš vidaus bus apšviestos. „Netipinė bus ir scena – ji tarsi išlys iš stulpų konstrukcijos ir bus dvi atskiros platformos“, – pasakojo idėjos autorius ir renginio režisierius Vaidas Kvedaras.

„Kovo 11-oji – tai jaunosios Lietuvos šventė ir turi ji būti švenčiama garsiai. Klaipėdiečiai tai moka daryti. Prisiminkime ankstesnius renginius – trispalvių kalną, pernykštę akciją, kai žmonės buvo kviečiami nenešioti akmens užantyje ir išmesti jį“, – prisiminė Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus specialistas Vidas Pakalniškis.

Nepriklausomybės atkūrimo progai skirti renginiai prasidės šeštadienį koncertu Žvejų rūmuose. 16 val. Rengiamas koncertas „Gintaro laše mano Lietuva“, kuriame koncertuos latvių tautinis ansamblis „Cipars“, tautinis kolektyvas „Trapukas“ iš Prienų, „Žirginėliai“ iš Plungės, liaudiškų šokių grupė „Joris“ ir kt.

Sekmadienį 12 val. Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje laikomos šventos mišios. Tuo pat metu Koncertų salė kviečia į koncertą visai šeimai „Aukuras ir vaikai“, kuriame koncertuos Klaipėdos choras „Aukuras“ bei choristų atžalos.

13.30 val. Klaipėdiečiai kviečiami vykti į Lėbartų kapines ir pagerbti Nepriklausomybės akto signatarą, ilgametį uostamiesčio vadovą Alfonsą Žalį.

Sekmadienio vakarą Atgimimo aikštėje rengiamas didysis koncertas. 18 val. būrys jaunuolių iškilmingai atžygiuos nuo Klaipėdos universiteto aidint būgnams ir varpams. Reginį pradės 22 varpo dūžiai, simbolizuojantys atkurtos nepriklausomos Lietuvos metus.

Atgimimo aikštėje klaipėdiečiams koncertuos grupė „Lemon Joy“ bei klaipėdiečiai „Arrogantics“, „Varnos“, „Sound‘s Engineers Feat. Nataly“, „West Coast BBoys“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius