Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 14

Kovo 11-ąją vėl rengiamos eitynės

Vilniaus valdžia davė leidimą tradicinėms Kovo 11-osios eitynėms, kuriose prie vėliavų ir skanduočių žadama prijungti chorą bei orkestrą, rašo „Kauno diena“.
Kovo 11-osios eitynėse
Kovo 11-osios eitynėse / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prieš metus jaunimo eitynių trasa nusidriekė per senųjų žydų kapinių teritoriją, esančią prie Kultūros ir sporto rūmų. Toks sostinės savivaldybės sprendimas papiktino žydų bendruomenę.

Šiemet eitynių dalyviams leista žygiuoti nuo Katedros aikštės per visą Gedimino prospektą. Pasiekę Lukiškių aikštę, eitynių dalyviai ketina giedoti himną akompanuojant orkestrui.

Vienas eitynių organizatorių, Lietuvių tautinio centro tarybos narys Julius Panka teigė, esą eitynėse turėtų dalyvauti daugiau kaip tūkstantis žmonių, o dainas eitynėse diktuos ne pati minia, o choras.

„Priekyje eis choras ir užves dainas, kad nebūtų, jog vieni dainuoja vieną dainą, kiti – kitą. Eisime Gedimino prospektu iki buvusių KGB rūmų. Ten sustosime, mus turėtų pasitikti orkestras, kad būtų gražiau sugiedotas himnas“, – kalbėjo J.Panką. Pasak jo, tiek choras, tiek orkestras eitynių dalyviams nekainuos, esą muzikantai prie renginio prisidės iš gero valios.

Paklaustas, ar šiais metais Vilniaus centre aidės šūkis „Lietuva – lietuviams!“, pašnekovas teigė tame nematantis nieko blogo.

„Nemanome, kad tai yra bloga skanduote. Manau, ji bus ir šiemet. Kam daugiau ta Lietuva gali priklausyti? Negi rusams, kinams ar danams? Šita skanduote tikrai bus. O nesantaiką skatinančių šūkių tikrai nebus, nes bus mūsų tvarkdariai. Ir į eitynes daugiausia susirenka tie žmonės, kurie gerbia savo tėvynę ir gerbia visus čia gyvenančius žmones“, – sakė J.Panka. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius