Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 18

Kovo 11-osios signatarai pasijuto atstumti valstybės atkūrimo šventėje

Minint valstybės atkūrimo šimtmetį, Kovo 11-osios akto signatarai pasijuto atstumti. Kvietimų į oficialius šventės renginius negavę signatarai garbingą jubiliejų ketina paminėti savarankiškai, rašo „Lietuvos žinios“.
Vasario 16-osios aktas perduotas Lietuvai
Vasario 16-osios aktas perduotas Lietuvai / LR Prezidentūros kanceliarijos R.Dačkaus nuotr.

Signatarų klubo prezidentės Birutės Valionytės teigimu, 1990 metų kovo 11 dieną aktą dėl Nepriklausomos valstybės atstatymo paskelbę signatarai niekada nekviečiami į jokį oficialų Prezidentūros renginį.

„Ir šį kartą gatvėje galėsime pasiklausyti iš Signatarų namų balkonėlio sakomų kalbų, vakare su visa tauta pasižiūrėti koncertą Katedros aikštėje. O juk daugeliui signatarų jau per 80 metų, jie sunkiai vaikšto“, – teigė B.Valionytė.

Jos nuomone, signatarai į Prezidentūrą turėjo būti pakviesti ir trečiadienį į Vasario 16-osios akto perdavimo ceremoniją.

Prezidentės spaudos tarnyba paaiškino, kad į šią ceremoniją kviesti Vasario 16-osios akto signatarų giminaičiai, Seimo pirmininkas ir premjeras, buvę Lietuvos valstybės vadovai, užsienio reikalų ir kultūros ministrai, Bažnyčios atstovai.

„Renginyje taip pat dalyvavo Vokietijos diplomatų delegacija“, – signatarų nepakvietimą paaiškino Prezidentūra.

Už borto palikti signatarai nutarė surengti savą Vasario 16-osios minėjimą. Pasak Signatarų klubo kanclerio Stasio Kašausko, į jį pakviesti Latvijos, Estijos, Ukrainos signatarai, su kuriais nuo seno palaikomi draugiški ryšiai. „Į savo minėjimus visuomet kviečiame ir Vasario 16-osios akto signatarų gimines“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius