Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 08

Kovo 8-ąją Užgavėnės šurmuliuos prie Kauno pilies ir Draugystės parke

Nors triukšmingų Užgavėnių renginių netrūko jau sekmadienį, išvaryti žiemą kauniečiai galės ir tikrąją šios šventės dieną – kovo 8-ąją. Tądien Užgavėnės šurmuliuos Draugystės parke ir aikštelėje prie Kauno pilies.
Užgavėnės Lietuvos liaudies buities muziejuje
Savaitgalį Užgavėnės atšoktos Lietuvos liaudies buities muziejuje / Aliaus Koroliovo/15min.lt

Antradienio pavakare Dainavos rajono gyventojai turės puikią progą susibėgti draugėn, nes reikalas nusimato rimtas - su trenksmu iškrapštyti užsibuvusią žiemą.

„Siekdami skatinti etnografinių Užgavėnių tradicijų puoselėjimą, kauniečius kviečiame apsilankyti šventėse ir drauge su kaimynais atsisveikinti su žiema“, – sakė Nacionalinės pastatų administratorių asociacijos (NPAA) Kauno regiono vadovė Vida Naudžiūnienė.

Šventės organizatoriai ragino gyventojus nepamiršti Užgavėnių kaukių. „Kaukės ir persirenginėjimas – vienas pagrindinių atsisveikinimo su žiema šventės atributų. Gražiausių ir originaliausių Užgavėnių kaukių autorius apdovanosime“, – sakė bendrovės „City Service“ atstovas Artūras Balčiūnaitis, priminęs, kad bus renkama ir gardžiausių blynų šeimininkė – Užgavėnių karalienė.

Į Dainavos parką susirinkusiųjų lauks tradicinės šventės linksmybės: persirengėlių paradas, Lašininio ir Kanapinio mūšis, Morės deginimas, dainos, šokiai ir žaidimai. Su gera nuotaika žiemą palydėti ir pavasarį sutikti padės Dainavos bočių ansamblis „Brydė“.

„Šventei ruošiamės iš širdies: repetuojame dainas, gaminamės kaukes. Šiais metais pirmą kartą skambės ubagų dainos. Dainaviškiams ne pro šalį gerai pasistiprinti, nes vyks šokiai, rateliai. Vitamino C dozė – garantuota“, – sakė 8 metus iš eilės per Užgavėnes nenustygstančio ansamblio „Brydė“ vadovė Teofilė Vozbutienė. O kad trypti ir šokti jėgų nepritrūktų visi susirinkusieji organizatorių bus nemokamai vaišinami blynais ir kakava. Šventė Draugystės parke prasidės 16 val.

Keliaus per visą centrą

Valanda vėliau, 17 val., Užgavėnių persirengėliai pradės triukšmauti Laisvės alėjoje. Smagiai klegėdami jie vežimais ir pėsčiomis keliaus Senamiesčiu – Vilniaus, A.Jakšto gatve, o apsistos automobilių stovėjimo aikštelėje prie Kauno pilies. Čia 18 val. vyks pirmą kartą organizuojama viso Kauno Užgavėnių šventė.

„Be tradicinių ritualų, bus renkama įspūdingiausia Kauno ragana (šiems rinkimams reikėtų registruotis iš anksto el. paštu ktkc.info@gmail.com – aut. past.). Atsisveikinti su žiema padės fakyrų grupė „Ugnies valdovai“. O neišsiskirstyti po Morės sudeginimo – grupės „Rebelheart“ koncertas“, – pasakojo Kauno tautinės kultūros centro direktorės pavaduotoja ugdymui Osvalda Filomena Ivanauskienė. Prieš rokerius scenoje koncertuos 12 miesto kolektyvų. Šventėje netrūks ir pastaraisiais metais nuo Užgavėnių neatskiriamų blynų, o taip pat – šiupinio, kuris laikomas vienu seniausių šios šventės valgių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius