Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 02

15min kova su dezinformacija apie COVID-19 sulaukė tarptautinės paramos

15min, kartu su dar 12 faktų tikrintojų visame pasaulyje, sulaukė Tarptautinio faktų tikrinimo tinklo (IFCN) įvertinimo – redakcijos projektas kovai su dezinformacija sulauks tarptautinės paramos.
15min mobilioji versija
15min mobilioji versija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Naujojo koronaviruso pandemiją lydinti infodemija reikalauja papildomų resursų, todėl IFCN kartu su „Facebook“ nusprendė skirti milijoną JAV dolerių faktų tikrintojams visame pasaulyje.

15min – vieni pirmųjų sulaukę teigiamo įvertinimo. Norėdami užtikrinti nenutrūkstamą patikrintos ir mitus griaunančios informacijos sklaidą, siekiame nemažinti patikrintos informacijos publikavimo tempo.

Tik taip galime pastoti kelią melagingos informacijos sklaidai socialiniuose tinkluose ir informacinėje erdvėje.

„Balandžio 2-ąją viso pasaulio faktų tikrintojai mini patikimos informacijos dieną. Džiugu, kad 15min faktų tikrinimo projektai sulaukia ne tik vis gausesnio skaitytojų dėmesio, bet ir tarptautinės paramos šiomis, viso pasaulio žiniasklaidai itin sunkiomis dienomis, kai siaučia ne tik COVID-19, bet ir dezinformacijos virusas. Matome didelę prasmę ne tik informuoti, bet ir padėti savo skaitytojams susivokti, kur yra patikima, patikrinta informacija, o kur tik manipuliacija ar melas“, – sakė 15min vyr. redaktorius Raimundas Celencevičius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Raimundas Celencevičius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Raimundas Celencevičius

15min pasiūlytas projektas šįkart rikiuosis greta vienų geriausių faktų tikrintojų pasaulyje, „PolitiFact“ ir „Pagella Politica“.

„Džiaugiuosi matydamas aibę svarbaus darbo, kurį kovoje su COVID-19 dezinformacija faktų tikrintojai atlieka visame pasaulyje. Šiuo sudėtingu laikotarpiu IFCN yra įsipareigojęs remti faktų bendruomenę visais įmanomais būdais“, – pranešime spaudai teigia IFCN direktorius Baybarsas Orsekas.

Primename, kad 15min pirmasis Baltijos šalyse pradėjo faktų tikrinimo projektą „Patikrinta 15min“ ir pirmasis sulaukė Tarptautinio faktų tikrinimo tinklo pripažinimo už skaidrų, kokybišką ir profesionalų darbą. Taip pat 15min pirmasis Lietuvoje tapo „Facebook“ partneriu kovoje su netikra informacija socialiniame tinkle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius