Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2014 07 01

Kovoje su nakvynę poilsiautojams siūlančiomis Palangos močiutėmis kurorto valdžia nuleido ginklus

Pakelėse su plakatais kambarius nakvynei prie jūros siūlančios vadinamosios Palangos močiutės triumfuoja. Kurorto valdžia nebepuoselėja vilčių būsto nuomotojus bent šią vasarą išvaikyti iš pakelių. Iki šiol visi valdininkų ir pareigūnų bandymai pažaboti močiutes buvo bevaisiai.
Būstų nuomotojai Palangos prieigose
Būstų nuomotojai Palangos prieigose / L. Sėlenienės nuotr.

Drausminantys reidai nepadėjo

Pakeliui į Palangą išsirikiavę būstų nuomotojai, atrodo, tapo neatsiejama vasaros sostine tituluojamo kurorto dalimi. Nepaisant ilgametės tradicijos taip vilioti klientus, būstų  nuomotojai vis sulaukdavo savivaldybės ar policijos antausio.

Specialūs reidai rezultatų nedavė – iš Palangos prieigų išvyti būstų nuomotojai įsitaisė netoli Klaipėdos. 

Vieni priekaištaudavo, kad pakelėje išsirikiavusios vadinamosios Palangos močiutės kurortui neprideda solidumo, kiti susirūpino, kad stoviniuoti su plakatai pakelėje nesaugu ir būsto nuomotojams, ir pro šalį skuodžiantiems automobiliais. 

Kurorto valdžia ir policija rengdavo bendrus reidus prieš nakvynę tokiu būdu siūlančius palangiškius.

„Bandėme su policija juos vaikyti nuo Palangos prieigų. Kas iš to? Palangiškiai iš karto  nurūko vos  ne prie Klaipėdos  klientų ieškoti“, – pasakojo Palangos vicemeras Saulius Simė.

Subliūško būstų  turgaus idėja

Nebeišmanydama, ką daryti su plakatais apsiginklavusiais palangiškais, kurorto valdžia audė mintį greta įvažiavimo į Palangą įrengti aikštelę. Joje planuota įkurdinti savotišką būstų turgų, kuriame rikiuotųsi visi iki šiol pakelėse stoviniuojantys smulkieji verslininkai.  Tačiau tokius planus sužlugdė Palangos aplinkkelio statybos.

Projekto rengėjai aplinkkelio kaimynystėje nenumatė atskiros teritorijos tokiam verslui vystyti, tad būsto nuomotojai gali būti ramūs – į turgų primenančią aikštelę jie suvaryti nebus.

L. Sėlenienės nuotr. /Būstų nuomotojai Palangos prieigose
L. Sėlenienės nuotr. /Būstų nuomotojai Palangos prieigose

Močiutėms užleistų senosios stoties teritoriją

Palangos meras Šarūnas Vaitkus susitaikė su būstų nuomotojų triumfu ir triukšmo dėl jų stoviniavimo pakelėse nebekelia. Kurorto vadovas tikina, kad problema išnyks kitąmet pradėjus rekonstruoti įvažiavimą į Palangą.

Būsto nuomotojams savo paslaugas siūloma pristatyti senosios autobusų stoties vietoje planuojamuose terminaluose. 

„Dviejų juostų kelias taps keturių, o šalikelės bus atskirtos atitvarais. Tad jokių fizinių galimybių ten stovėti ir su automobiliais, ir su plakatais nebebus. Man atrodo, kad savaime nubyrės norintieji ten reklamuotis“, – planus dėstė Š.Vaitkus.

Tačiau palikti būsto nuomotojų likimo valioje neketinama.

Išdygus naujai autobusų stočiai, senosios vietoje ketinama įrenti kurorto apgyvendinimo sektorių ir kitas paslaugas pristatančius  terminalus.

Jų paslaugomis bus raginami pasinaudoti ir iki šiol klientus pakelėse žvejodavę būstų nuomotojai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius