Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 16

KPD: Kauno savivaldybė nerado savo tarnautojų pažeidimų, susijusių su „stiklainio“ atsiradimu

Paveldosaugininkai teigia iš Kauno savivaldybės sužinoję, kad ji nerado savo tarnautojų pažeidimų, susijusių su prieštaringai vertinamu stikliniu antstatu, vadinamuoju stiklainiu.
Pastato Laisvės alėjos rekonstrukciją nagrinėjanti komisija jau dabar atskleidė kai kurių tarnautojų klaidas. Tačiau verdiktas bus priimtas tik balandį.
Pastato Laisvės alėjos rekonstrukciją nagrinėjanti komisija jau dabar atskleidė kai kurių tarnautojų klaidas. Tačiau verdiktas bus priimtas tik balandį. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kultūros paveldo departamentas (KPD) praneša, kad jo gautame savivaldybės administracijos direktoriaus Antano Nesteckio pasirašytame rašte informuojama, kad savivaldybės komisija, daugiau nei metus tyrusi savo tarnautojų veiksmus antstato ant namo Laisvės alėjoje nr. 90 atsiradimo istorijoje, jokių pažeidimų nerado.

„Taigi, istorinį namą sudarkęs stiklinis antstatas Kauno savivaldybės pašonėje stūkso, tačiau miesto savivaldybė čia niekuo dėta“, – teigia KPD.

Paveldosaugininkų cituojamame A.Nesteckio rašte teigiama, jog administracijos direktoriaus įsakymu sudaryta komisija galimiems pažeidimams, padarytiems išduodant leidimus „stiklainio“ statybai, ištirti, praėjusią savaitę pateikė išvadą, kad statybos leidimai statinių, esančių kultūros paveldo objekto teritorijoje, rekonstrukcijai buvo išduoti pagal už kultūros paveldo apsaugą atsakingų asmenų išduotas projektavimo sąlygas bei institucijoms, atsakingoms už nekilnojamųjų kultūros vertybių apsaugą, suderinus rekonstrukcijos projektą.

„Todėl konstatuoti Kauno miesto savivaldybės administracijos valstybės tarnautojų ar darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis, padarytus pažeidimus, derinant Laisvės al. 90, Kaune, rekonstrukcijos projektą ar išduodant šio pastato statybos leidimus, nėra teisinio pagrindo“, – teigiama rašte.

Vasarį Kauno apygardos prokuratūra kreipėsi į Kauno apylinkės teismą reikalaudama, kad būtų perstatytas arba nugriautas stiklinis antstatas ant istorinio namo Kaune, Laisvės alėjoje.

Į prokuratūrą dėl antstato kreipėsi KPD. Jis prašė apginti viešąjį interesą dėl, anot departamento, paveldosaugos reikalavimus pažeidžiančio „stiklainio“.

Speciali komisija, vadovaujama KPD direktorės pavaduotojo Algimanto Degučio, pernai pavasarį konstatavo, kad detaliuoju planu ir techniniu projektu leidus rekonstruoti pastatą, buvo pažeista valstybės saugomos vietovės – Kauno miesto istorinės dalies Naujamiesčio – aukštingumas, planinė struktūra, ir taip padaryta neigiama įtaka nekilnojamajai kultūros vertybei.

Rekonstrukcijos aplinkybes imta aiškintis visuomenėje kilus nepasitenkinimui, kad 90 numeriu pažymėtas pastatas su stikliniu antstatu darko Laisvės alėjos vaizdą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius