-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 20 /16:52

Krašto apsaugos ministerija dėl įtartinų vedybų atšaukia Lietuvos gynybos atašė Rusijoje

Krašto apsaugos ministerija praneša, kad atšaukė iš Lietuvos gynybos atašė Rusijos Federacijoje pulkininką Saulių Pikturną. Šis pasiprašė pats atšaukiamas iš pareigų, kai paaiškėjo, kad vedė Rusijos pilietę, bet bandė tai nuslėpti.
Saulius Pikturna
Saulius Pikturna / 15min nuotr.

Krašto apsaugos ministerija antradienį pranešė, kad suderinusi su Užsienio reikalų ministerija, informavo Rusijos Federacijos ambasadą Lietuvoje, kad nuo šio penktadienio yra atšaukiamas Lietuvos gynybos atašė Rusijos Federacijoje pulkininkas S.Pikturna.

Sprendimas dėl jo atšaukimo buvo priimtas jo paties prašymą atsižvelgus į pasikeitusias jo šeimines aplinkybes, rašoma ministerijos pranešime. Tuo pačiu įsakymu plk. S.Pikturna yra perkeliamas į Krašto apsaugos ministerijos rezervą. Netrukus bus pradėtas naujojo gynybos atašė atrankos ir skyrimo procesas.

Portalas delfi.lt rašo, kad S.Pikturna prieš paskiriamas į šias pareigas išsiskyrė su žmona ir vedė kitą moterį. Tvarkydamas dokumentus Lietuvoje jis tvirtino, kad žmona yra Ukrainos pilietė, tačiau jau nuvykęs į Rusiją ir pradėjęs tvarkyti vizų reikalus, jis pranešė, kad jo žmona yra ne Ukrainos, o Rusijos pilietė iš Krymo.

Paklaustas apie S.Pikturnos naujas vedybas, krašto apsaugos ministras Juozas Olekas pripažino, kad įtarimų sukėlė pareigūno nauja santuoka, apie kurią jis neužsiminė pildydamas anketą.

„Kai mes jį atrinkome ataše, jis turėjo lietuvę žmoną ir ta nauja santuoka yra visiškai nauja – jau po įvykusio paskyrimo“, – teigė J.Olekas.

Apie S.Pikturnos naują žmoną nieko nebuvo pranešta ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui.

Tačiau lieka neaišku, ar ministerijai užkliuvo tik nuslėpta santuoka, ar ir naujos S.Pikturnos žmonos ryšiai.

„Viską dabar išsiaiškinsime. Turime jį dabar Lietuvoje ir pasitikslinsime visas detales“, – nenoriai į klausimą, ar nauja S.Pikturnos žmona susijusi su Rusijos slaptosiomis tarnybomis, ar tik yra šios šalies pilietė, sakė J.Olekas.

Jis tikino, kad situaciją aiškinsis ministerijos Antrasis departamentas, atsakingas už karinę žvalgybą.

Ministro atstovas spaudai Vaidotas Linkus BNS informavo, kad J.Olekas įsakymą dėl S.Pikturnos skyrimo pasirašė liepos 18 dieną, jis pareigas pradėjo eiti rugpjūčio 1 dieną. S.Pikturna Krymo gyventoją vedė rugpjūčio 18 dieną, o ministeriją apie tai informavo rugpjūčio 26 dieną. Karininkas konsultacijoms atšauktas rugsėjo 13 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius