-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 10 27

Krašto apsaugos ministerija imasi naujojo NKSC direktoriaus paieškų

Krašto apsaugos ministerija imasi naujojo Nacionalinio kibernetinio saugumo centro (NKSC) direktoriaus paieškų – antradienį Valstybės tarnybos portale paskelbtas konkursas į šias pareigas.
Rytis Rainys
Rytis Rainys / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šiuo metu NKSC vadovauja Rytis Rainys. Jo kadencija baigiasi kitų metų balandžio mėnesį. R.Rainys centrui vadovauja nuo 2018-ųjų kovo.

Prieš tai dabartinis NKSC direktorius vadovavo šios institucijos Kibernetinės gynybos departamentui, ėjo vadovaujančias pareigas Ryšių reguliavimo tarnyboje.

Paklaustas, ar ketina kandidatuoti antrai kadencijai, R.Rainys BNS teigė kol kas savo ateities planų komentuoti nenorintis.

Kaip nurodoma paskelbtame konkurse, būsimasis NKSC vadovas turi turėti aukštąjį universitetinį išsilavinimą (magistro kvalifikacinį laipsnį), trejų metų vadovaujamo darbo patirties, mokėti anglų kalbą ne mažesniu nei C2 lygiu, taip pat atitikti teisės aktuose nustatytus reikalavimus, būtinus išduodant leidimą dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, žymima slaptumo žyma „Visiškai slaptai“.

Pareiginė būsimo vadovo alga galėtų siekti nuo 3,7 tūkst. eurų, neatskaičius mokesčių.

Prašymą dalyvauti konkurse Valstybės tarnybos departamentui galima pateikti iki lapkričio 11 dienos.

Nacionalinis kibernetinio saugumo centras atlieka kibernetinių incidentų valdymą, kibernetinio saugumo reikalavimų įgyvendinimo stebėseną ir kontrolę bei akreditavimo funkcijas. Jis taip pat vieno langelio principu teikia pagalbą tiek valstybės institucijoms, tiek verslui ir gyventojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius