Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 25

Krašto apsaugos ministerija: kario tarnyba nesuderinama su dalyvavimu ultranacionalistinių organizacijų veikloje

Žiniasklaidoje pasirodžius informacijai apie tai, kad Lietuvos kariuomenėje gali tarnauti su ultranacionalistinėmis organizacijomis susijusių asmenų, kariuomenės vadovybė teigia netoleruosianti radikalizmo ir diskriminacijos dėl rasės, tautybės, lyties ar pažiūrų, rašoma Krašto apsaugos ministerijos išplatintame pranešime spaudai.
Lietuvos kariuomenės diena
Lietuvos kariuomenė / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

„Kario tarnyba nesuderinama su dalyvavimu ultranacionalistinių organizacijų, abejotinos reputacijos judėjimų, kurie kursto neapykantą ir nukreipti prieš valstybę ar jos piliečius, veikloje, – sakė laikinai kariuomenės vado pareigas einantis Sausumos pajėgų vadas generolas majoras Jonas Vytautas Žukas.

Pasak kariuomenės atstovų, kariuomenė nustačiusi pati arba iš teisėsaugos institucijų gavusi informaciją apie kario vardą žeminančią ar neteisėtą karių veiklą, tokių karių atžvilgiu imtųsi įstatymuose numatytų priemonių.

Iki šiol teisėsaugos institucijos nėra pateikusios kariuomenei duomenų apie tai, kad šių metų gegužės mėnesį Vilniuje per antifašistinio filmo demonstravimą įvykusiame išpuolyje dalyvavę asmenys būtų susiję su Lietuvos kariuomene.

„Norėčiau pabrėžti, kad kariuomenės yra visuomenės dalis, kariuomenėje tarnauja daugiau nei dvylika tūkstančių Lietuvos piliečių. Todėl neatmetu galimybės, kad net ir vykdydama griežtą atranką kariuomenė negali visiškai išvengti visuomenės problemų. Mūsų visų pareiga yra netoleruoti neteisėtos veiklos, o kariuomenėje egzistuojančias problemas nustatyti ir spręsti“, – teigė gen.mjr.J.V.Žukas.

Po kovo 11 d. Vilniaus Katedros aikštėje vykusios eisenos buvo gauta informacija apie eisenoje dalyvavusį profesinės karo tarnybos karį. Dėl šio kario veiksmų buvo atliktas tarnybinis patikrinimas. Kadangi karys dalyvavo eisenoje, kuriai buvo išduotas leidimas, karys nepažeidė karių drausmės. Jam buvo pareikštas įspėjimas dėl karių etikos kodekso pažeidimo.

Šiuo metu Krašto apsaugos savanorių pajėgos taip pat vykdo kelis tyrimus dėl kitų karių, kurie galimai galėjo dalyvauti kovo mėnesio eitynėse Vilniuje. Tyrimai dar nebaigti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius