-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 22

Krašto apsaugos ministerija: naujos raketos Karaliaučiaus krašte – prieš NATO laivus

Naujomis raketomis Karaliaučiaus krašte Rusija siekia apriboti galimybę į Baltijos šalis atplaukti NATO sąjungininkų laivams, teigia Lietuvos krašto apsaugos ministerija.
Pakrančių gynybos raketų kompleksas „Bastion“
Pakrančių gynybos raketų kompleksas „Bastion“ / „Twitter“ nuotr.

Taip ministerijos atstovai komentavo pranešimą, kad Rusija su Lietuva ir Lenkija besiribojančiame regione dislokavo pakrančių gynybos raketų kompleksą „Bastion“.

Anot Lietuvos krašto apsaugos ministerijos, Rusija kryptingai ir nuosekliai tęsia Karaliaučiaus srities militarizavimą, siekdama apriboti sąjungininkų pajėgų įvedimą į Baltijos šalis.

Ši ginkluotės sistema skirta riboti prieigą jūriniu keliu, apsunkinti galimą sąjungininkų pastiprinimo patekimą į Lietuvą, Latviją ir Estiją per Baltijos jūrą.

„Šiuo konkrečiu atveju Rusija, dislokuodama pakrančių gynybos raketų kompleksą „Bastion“ Kaliningrade, stiprina savo A2/AD pajėgumus Baltijos jūros regione. Ši ginkluotės sistema skirta riboti prieigą jūriniu keliu, apsunkinti galimą sąjungininkų pastiprinimo patekimą į Lietuvą, Latviją ir Estiją per Baltijos jūrą“, – atsakydamas į BNS klausimą nurodė KAM Visuomenės informavimo skyrius.

„Tokie Rusijos veiksmai neprisideda prie saugumo didinimo Europoje“, – teigiama komentare.

Apie naujų raketų dislokavimą pirmadienį pranešė Rusijos naujienų agentūra „Interfax“, remdamasi savo šaltiniais. Skelbiama, kad mobilieji pakrančių gynybos raketų kompleksai „Bastion“, naudojantys valdomąsias priešlaivines raketas „Oniks“, gali smogti taikiniams, esantiems jūroje už 350 km, o sausumoje – esantiems už 450 kilometrų. Vienas kompleksas gali turėti iki 36 raketų.

Lietuvos krašto apsaugos ministerija teigia laukianti, kad Rusija informuotų NATO apie pajėgų dislokavimą.

„Mes pasisakome už tai, kad Rusijos Federacija teiktų informaciją NATO apie savo pajėgumų, ginkluotės modernizavimą ir dislokavimą, apie vykdomas didelio masto karines pratybas. NATO iš savo pusės dar liepos mėn. informavo Rusiją apie Varšuvoje NATO viršūnių susitikime priimtus sprendimus, taip pat NATO yra pasiruošusi pateikti informaciją apie didžiausias 2016 metų pratybas. Tokio pat požiūrio laukiame ir tikimės iš Rusijos pusės“, – teigiama komentare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius