-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 08 31

Krašto apsaugos ministerija tikrins šių metų kariuomenės viešuosius pirkimus

Trečiadienį krašto apsaugos ministras Juozas Olekas pavedė už įsigijimų kontrolės priežiūrą atsakingam ministerijos Įsigijimų departamento Įsigijimų valdymo ir priežiūros skyriui skubos tvarka patikrinti šiais metais Lietuvos kariuomenės sudarytas pirkimo-pardavimo sutartis ir dar vykdomus konkursus, kurie yra minimi Viešųjų pirkimų tarnybos medžiagoje.
Šauktinių savanorių pirmoji diena
Rukloje / Ievos Budzeikaitės nuotr.

„Siekdamas turėti objektyvią informaciją ir aiškius atsakymus į Viešųjų pirkimų tarnybos pateiktas išvadas, o taip pat užtikrinti Lietuvos žmones, kad krašto gynybai skirti pinigai būtų tikslingai naudojami, nurodžiau patikrinti ne tik šiuo metu Lietuvos kariuomenės vykdomus įsigijimų konkursus, bet ir jau pasirašytas sutartis, ypač, atkreipiant dėmesį į tuos konkursus, kuriuose dalyvavo tik vienas tiekėjas“, – pranešime cituojamas ministras J.Olekas.


2015 m. sausio 1 dieną Krašto apsaugos ministerijos Įsigijimų departamente buvo įsteigtas naujas Įsigijimų valdymo ir priežiūros skyrius. Jo pagrindinis uždavinys yra prižiūrėti, kaip KAS perkančiosios organizacijos, atlikdamos viešuosius pirkimus, laikosi viešuosius pirkimus reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų ir vykdo kitas prevencinės kontrolės funkcijas, rašoma pranešime spaudai.

Krašto apsaugos sistemoje centralizuotus pirkimus vykdo penkios perkančiosios organizacijos – Krašto apsaugos ministerija (KAM), Lietuvos kariuomenė, Kibernetinio saugumo ir telekomunikacijų tarnyba prie KAM, Infrastruktūros plėtros departamentas prie KAM ir Vyriausybinių ryšių centras prie KAM.

2015 metais daugiausia centralizuotų pirkimų vykdė Lietuvos kariuomenė, iš viso – 230. Kibernetinio saugumo ir telekomunikacijų tarnyba per šį laikotarpį įvykdė 120, Infrastruktūros plėtros departamentas – 26, Krašto apsaugos ministerija – 23, Vyriausybinių ryšių centras – 12 centralizuotų pirkimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius