-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 12

Krašto apsaugos ministras Afganistane lanko Lietuvos karius

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis trečiadienį lankosi Afganistane, kur susitiks su NATO misijoje „Tvirta parama“ vadovybe, Kabule ir Herate tarnaujančiais Lietuvos kariais, praneša Krašto apsaugos ministerija.
Raimundas Karoblis susitiko su užsienio šalių karo atašė
Raimundas Karoblis / Alfredo Pliadžio nuotr.

Nuo 2015 metų pradžios Afganistane NATO vykdo misiją „Tvirta parama“ (angl. „Resolute Support Mission“). Šios misijos užduotys skirtos Afganistano nacionalinėms saugumo pajėgoms rengti ir yra nekovinio pobūdžio.

Misijos pagrindinis tikslas – mokyti, patarti ir remti šalies nacionalines saugumo pajėgas, ministerijas ir kitas valdžios institucijas užtikrinant stabilumą šalyje.

„Tvirta parama“ misijos vadavietė dislokuota Kabulo mieste, Afganistano sostinėje. Aštuoni Lietuvos kariai vykdo užduotis skirtinguose štabo skyriuose, pagal savo veiklos sritis. Vadavietėje taip pat tarnauja Lietuvos karo policininkų grupė, kuri vykdo tarptautines karo policijos funkcijas kartu su Australijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų karo policininkais – užtikrina karių drausmę, vykdo nusikalstamų veikų, kitų teisės pažeidimų prevenciją.

Taip pat Lietuvos kariai užtikrina ir nacionalinio paramos elemento funkcijas, teikia logistinę paramą Afganistane tarnaujantiems Lietuvos kariams. Vakarų regiono mokymo ir konsultavimo vadavietėje, kuri dislokuota Šiaurės vakarų Afganistane šalia Herato miesto, tarnauja penki Lietuvos kariai iš skirtingų kariuomenės padalinių.

Kariai vykdo užduotis skirtinguose štabo skyriuose. Šiuo metu Afganistane misijos „Tvirta parama“ operaciniuose štabuose Kabule ir Herate tarnauja daugiau nei 20 Lietuvos karių.

Grįždamas iš Afganistano ketvirtadienį ministras R.Karoblis ir delegacija dar kartą sustos Tbilisyje ir aplankys bendrą NATO ir Gruzijos mokymo ir vertinimo centrą, kuriame kartu su kolegomis iš Šiaurės ir Baltijos šalių tarnauja Lietuvos karininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius