Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 27

Krašto apsaugos ministrė ir kariuomenės vadas iš „Volvo“ persės į „Škodą“

Vyriausybei apribojus ministerijų tarnybinių automobilių skaičių, Krašto apsaugos ministerija (KAM) nebenuomos dviejų transporto priemonių, kurioms per mėnesį išleidžiama apie 10 tūkst. litų.
Škoda Superb
Škoda Superb / gamintojų nuotr.

Pasak KAM, bus atsisakyta dviejų automobilių „Volvo S80“. Vienu jų vežiojama krašto apsaugos ministrė, kitu - Lietuvos kariuomenės vadas. Bus naudojamasi keturiais automobiliais.

Minėti automobiliai nuomojami iš bendrovės „Autoūkis“, su kuria sutartis dėl automobilių nuomos pasirašyta 2007 metais, o šį birželį baigiasi.

KAM teigimu,nepratęsus sutarties ministrė ir kariuomenės vadas važinės ministerijai priklausančiu transportu. Planuojama, kad nuo birželio 11 d.jie bus vežami 2007 metų gamybos „Škoda Superb“ automobiliais.

Anot ministerijos, nepratęsus sutarties su bendrove „Autoūkis“ iš suplanuotų lėšų transporto išlaidoms šiems metams bus sutaupyta apie 60 tūkst. litų. Jie bus panaudoti Šaulių sąjungos rengiamoms vaikų vasaros stovykloms.

Ministrų kabinetas trečiadienį nusprendė ministerijose tarnybinių automobilių skaičių sumažinti iki 4. Joms pavaldžiose įstaigoje tarnybinių automobilių turės likti ne daugiau kaip 1.

Pasak Vyriausybės, apie 50 proc. sumažinus tarnybinių automobilių skaičių, tikimasi sutaupyti apie 30 mln. litų.

Šis nutarimas įsigalios nuo 2009 metų liepos, tačiau tarnybinių automobilių perviršį ministerijos ir joms pavaldžios įstaigos galės parduoti ar perduoti iki 2010-ųjų liepos 1 dienos.

Tačiau tokie valdininkai kaip ministerijų kancleriai, viceministrai, diplomatinių atstovybių darbuotojai galės gauti kompensacijas, jei darbo tikslais važinės asmeniniais automobiliais.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius