-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 13

Kraujas dėl žemės liejasi ir šiandien

Nesėkmingos metro pločio žemės rėžio dalybos Pasvalyje išprovokavo mokytoją šauti į kaimyną.
Traktorius
Žemės dirbimas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 2 Kraujas Pasvalys

Per visą žmonijos istoriją žemė ne tik maitino ištisas tautas ir valstybes, bet ir įkvėpdavo kilti į kruvinus mūšius. Savo vertės ji neprarado iki šiol. Užvakar sužaloto kaimyno krauju buvo apšlakstyta valstybės žemė po aukštos įtampos laidais Pasvalio pakraštyje. Penkiasdešimtmetis sodininkas Leonidas Aukščionis, nepasidalijęs žemės ruoželio su 72 metų žemdirbiu Jonu Petrausku, paleido į jį porą šūvių.

L.Aukščionis patikino, kad šaudymu baigęsis konfliktas kilo dėl metro pločio žemės ruoželio, kuriame jis norėjo praminti keliuką.

„Paglostęs šuniuką susiruošiau važiuoti namo, tik staiga pajutau, kad kažkas man įsmigo į krūtinę ir koją. Pakėlęs akis pamačiau, jog kaimynas laiko rankose šautuvą ir vis dar taikosi į mane. Kol sumojau, kas įvyko, iš gerklės pasipylė kraujas“, – tokias sužalojimo aplinkybes pateikia nukentėjusysis. J.Petrauskas nerimauja, nes gydytojai nesiryžta išimti į tarpuplautį įstrigusio šrato, kad dar labiau nepakenktų. Anot vyriškio, jie ketina operuoti tik šlaunį, į kurią pataikė kitas šratas.

Kodėl tapo supykusio kaimyno taikiniu, J.Petrauskas tikina nė numanantis. Vyras mano, jog L.Aukščionį galėjo įsiutinti jo darbštumas ir noras iš derlingos Pasvalio žemės išspausti kuo daugiau naudos. Pensininkas pabrėžė, kad jie vienudu su garbaus amžiaus žmona dirba net 12 hektarų žemės ir taip kelia aplinkiniams pavydą.

Šautuvą į žmogų nukreipęs L.Aukščionis neabejoja pats tapęs J.Petrausko pavydo auka. Pusės hektaro sodą užveisęs ir puikiai jį prižiūrintis buvęs pradinių klasių ir muzikos mokytojas J.Aukščionis teigia dvidešimt pastarųjų metų jautęs kaimyno pagiežą bei nuolatinį kabinėjimąsi dėl jo veiklos. „Ne aš jam, o J.Petrauskas man visada pavydėjo, užkabinėjo, visaip plūdo mane. Šįkart net užsimojo kastuvu, o paskui ėmė vaikytis grasindamas suduoti kauptuku. Neapsikentęs metų metus trukusių įžeidinėjimų, o galiausiai – ir vaikymosi, nebesusivaldžiau. Atsinešiau orinį šautuvą ir iššoviau porą kartų“, – aiškino L.Aukščionis. Vyriškis sakė anaiptol nesigailįs dėl savo poelgio, nes vieną kartą esą reikėjo užbaigti tuo kivirčus.

L.Aukščionis patikino, kad šaudymu baigęsis konfliktas kilo dėl metro pločio žemės ruoželio, kuriame jis norėjo praminti keliuką. J.Petrauskas šį plotelį buvo pasiryžęs užsodinti bulvėmis. Už šūvius, paleistus į kaimyną, L.Aukščioniui, pirminiais duomenimis, gresia iki trejų metų nelaisvės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius