Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 28

Kraujo centras dirba be atlygio

Kraujo centrus užgriuvo rūpesčiai. Kol Nacionalinis kraujo centras karštligiškai ieško donorų, siekdamas aprūpinti kraujo pristigusias ligonines, jo konkurentas neranda pinigų darbuotojų atlyginimams mokėti.
 „Kraujo donorystės centro“ darbuotojai jau daugiau kaip du mėnesius dirba už dyką.
„Kraujo donorystės centro“ darbuotojai jau daugiau kaip du mėnesius dirba už dyką. / "15min" nuotr.
Temos: 2 Kraujas Donorystė

Bendrovės „Kraujo donorystės centras“ Klaipėdos padalinio darbuotojai algų nesulaukia jau kelis mėnesius.

„Taip ilgai laukti tenka pirmąkart, tačiau priežastis žinome, mūsų darbuotojai supratingi, nors laimingi dėl to tikrai nesijaučia. Sunkus laikas, ką padarysi“, – atsiduso padalinio vadovas Bronius Pliuškys.

Kad bendrovė išgyvena sunkius laikus, patvirtino ir jos direktorius Artūras Venslauskas. Jis tikino, kad donorų nesumažėjo, kraujo komponentų taip pat pagaminama pakankamai, jų esą pilni šaldytuvai.

„Mūsų finansinė padėtis įtempta, nes kai kurios ligoninės delsia atsiskaityti už tiekiamą kraują. Dėl to negalime laiku išmokėti atlyginimų savo darbuotojams, kartą vėlavome net tris mėnesius“, – problemų neneigė vadovas.

Nuožmi konkurencija tarp centrų užvirė pernai sausį, kai pasikeitus tvarkai ligoninės pradėjo skelbti viešųjų pirkimų konkursus ir rinktis vieną kraujo komponentų tiekėją. Mažesnę kainą už vienetą siūlantis Nacionalinis kraujo centras sudarė sutartis su visomis didžiausiomis šalies gydymo įstaigomis. Tačiau pasklidus abejonėms dėl galbūt nekokybiško kraujo, šiame centre sumažėjo donorų ir jis vos pajėgia ligonines laiku aprūpinti krauju. Dėl kraujo stygiaus jau pasiskundė Klaipėdos universitetinė ligoninė. Sveikatos apsaugos ministerija šiandien pateiks išvadas, ar centras pažeidė su įstaiga sudarytą tiekimo sutartį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius