Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 28

Krauna daugiau krovinių

Bendrovė „Krovinių terminalas“ per pirmąjį šių metų pusmetį perkrovė perpus daugiau krovinių nei pernai tuo pačiu metu.
Klaipėdos jūrų uostas
Klaipėdos jūrų uostas / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.

Per šį pusmetį perkrauta 1,14 mln. tonų krovinių . Pernai tuo pat metu – 0,75 mln. tonų.

„Esame išskirtinė kompanija uoste, kurios krovinių apyvarta šiemet auga, nors bendrai Klaipėdos uoste pirmąjį pusmetį krovinių srautas sumažėjo 18 proc.“, - sakė šviesius naftos ir chemijos produktus kraunančio „Krovinių terminalo“ generalinis direktorius Audrius Darinskas.

Pasak vadovo, toks didelis augimas yra sąlyginis, nes praėjusieji metai terminalui nebuvo patys produktyviausi. Tačiau ir lyginant su iki šiol geriausiais 2007 metais, kai per pirmąjį pusmetį buvo perkrauta 1 mln. tonų, krova augo 13 proc.

Visi terminale kraunami kroviniai yra tranzitiniai, duodantys papildomų pajamų šalies biudžetui. Daugiau kaip du trečdaliai krovinių terminalą pasiekia geležinkelio cisternose, todėl uždirba ir geležinkelininkai, ir ekspeditoriai.

„Iš mūsų klientų gaunamos žinios leidžia prognozuoti, kad krovinių srautas bus stabilus ir antrąjį šių metų pusmetį, tačiau augimas gali sumažėti“, - sako A.Darinskas.

 „Krovinių terminalas“ yra moderniausias Rytų Baltijos regione. Terminalas vienintelis regione yra įdiegęs integruotą vadybos sistemą, jungiančią net keturis standartus: kokybės vadybos, aplinkos vadybos, darbuotojų saugos ir sveikatos vadybos ir naftos ir chemijos pramonės.

Koncernas „Achemos grupė“ į terminalą investavo 136 mln. litų. Ketvirtadalis šios sumos skirta aplinkosaugai ir saugiai veiklai užtikrinti. Metinės „Krovinių terminalo“ pajamos 2007 – 2009 metais yra tolygios ir siekia 53 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius