Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 31

Kredito unijoms reikės pasitempti

Nuo šių metų lapkričio 1 dienos įsigalios nauji Lietuvos banko reikalavimai kredito unijų vadovams.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Neabejojama, kad kai kurie rinkos dalyviai, ypač mažieji, susidurs su kvalifikuotų specialistų trūkumu, rašo „Verslo žinios“.

Lietuvos centrinės kredito unijos, vienijančios 62 iš 77 Lietuvoje veikiančių kredito unijų, vadovo Fortūnato Dirginčiaus teigimu, dauguma kredito unijų vadovų atitiktų naujus reikalavimus, jeigu būtų renkami iš naujo, tačiau tai išties nemenkas iššūkis.

„Natūralu, kad pradžioje įvairiai reaguota į naujus reikalavimus. Labai svarbu suvokti, kad tai daroma ne dėl kontrolės griežtinimo, bet valdymo kokybės gerinimo“, – sakė F.Dirginčius. Jis neabejoja, kad kai kurios kredito unijos susidurs su sunkumais, ypač mažesniuose miestuose.

Ėmęsis griežtesnės kredito unijų kontrolės Lietuvos bankas tikisi, kad kredito unijos su specialistų trūkumu nesusidurs, nes tobulėti bus suinteresuoti esami vadovai.

„Tais atvejais, kai kredito unijos vadovu būtų renkamas nustatytų kvalifikacijos ir patirties reikalavimų neatitinkantis asmuo, jis turėtų gerai išmanyti kredito unijų veiklą reglamentuojančius teisės aktus.

Tai patikrinti leis Lietuvos banko rengiamas vadovo kvalifikacijos ir patirties egzaminas“, – sakė Lietuvos banko Priežiūros tarnybos Riziką ribojančios priežiūros departamento Licencijavimo skyriaus vyriausiasis juriskonsultas Jonatas Janulaitis.

Nesilaikant minėtų reikalavimų Lietuvos bankas gali unijų vadovus nušalinti nuo pareigų ar atimti kredito unijos licenciją. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius